03.10.2016

  • Kiina ja Saksa tänään kiinni
  • Huhut jatkuvat Deutschen ympärillä
  • Nordeasta uutinen – tulkitsemme positiiviseksi

Viime viikko päättyi jokseenkin positiivisissa tunnelmissa, kun Deutsche Bankin ja Yhdysvaltojen oikeusministeriön huhuttiin päässeen lähemmäksi toisiaan Deutschen sakkojen määrää koskevissa neuvotteluissa. Koko pankkisektorin osakkeet nousivat ja keskeiset indeksit päätyivät vajaan prosentin plussalle.

Tänään viikko alkoi Aasiassa samoissa tunnelmissa – kaikki indeksit treidaavat vihreällä. Huomioitavaa on se, että Kiina on kansallisten vapaapäivien (ns. Kultainen viikko) takia koko viikon kiinni. Samoin on kiinni Euroopassa tänään Saksa.

Kiinasta saatiin kuitenkin viikonlopulta talousdataa. Teollisuuden ostopäällikköindeksi (PMI) nousi syyskuussa lupauksia herättävästi. Lisäksi OPEC:in datan mukaan tuotanto on nyt ennätyskorkealla ja se sai öljyn hinnan laskuun huolimatta taustalla odottelevasta diilistä leikata tuotantoa jatkossa.

Isossa kuvassa viime viikko oli talousdatan kannalta hyvä. Kuluttajien luottamus Yhdysvalloissa ja euroalueen kasvava lainakysyntä olivat merkittävimmät valopilkut. Vielä on liian aikaista ennakoida investointien kasvua euroalueella, mutta suunta on oikea.

Iso-Britannian pääministeri May kertoi suunnittelevansa artikla 50:n, eli EU-eroprosessin käynnistämistä maaliskuussa. Siitä pari vuotta eteenpäin niin ero lienee käytännössä todellinen. Maan uusi valtionvarainministeri Hammond puhuu tänään ja markkinat odottavat uusia linjauksia tulevasta fiskaalipolitiikasta.

Taaleri Sijoitusideoihin kuuluvasta Nordeasta uutinen: Ruotsin finanssivalvojan asettama CET1 vakavaraisuusvaatimus ensi vuoden alusta on 17,3%, joka on aika linjassa odotusten kanssa. Pankin toteutunut luku (pro forma Q2) oli 17,2 %. Johto on sittemmin kommentoinut vakavaraisuustavoitteiden edenneen merkittävästi Q3 aikana. Näkemyksemme on, että osingonmaksukyky jatkuu nousevana ja osakkeen kurssikehitys positiivisena.

Alkava viikko on datan suhteen vilkas ja huomio kannattaa keskittää etenkin perjantaina julkaistavaan Yhdysvaltojen työmarkkinaraporttiin. Tänään on kalenterissa euroalueelta PMI:t ja jenkeistä ISM:n teollisuuden ostopäällikköindeksi, jonka toivotaan nousseen viime kuun notkahduksestaan. Sunnuntaina 9.10. toinen vaaliväittely Clinton vs. Trump.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Japanin keskuspankki entistä ahtaammalla puun ja kuoren välissä
Seuraava
USA:n teollisuuden luottamuksen nitkahdus jäi kertaluonteiseksi