17.10.2018

  • Tulokset vetivät eilen osakkeet selvään nousuun
  • Uberin IPO-huhut tukivat tekno-osakkeita
  • USA:n teollisuustuotannon kasvu jatkui

Q3-tuloskausi on käynnissä ja eilen USA:ssa vahvat tulokset siivittivät osakkeet rivakkaan nousuun. Hyviä raportteja saatiin läpi sektorien etunenässä teknot, terveydenhuolto ja finanssi/pankit. Eilisen ja myös muutamien lähipäivien liikkeitä tulee todennäköisesti hieman voimistamaan tärkeiden teknisten tasojen läheisyys, etenkin S&P 500 –indeksissä.

S&P 500:n yhtiöistä on nyt raportoinut 43 ja niistä 37 on kertonut odotuksia kovemmasta osakekohtaisesta tuloksesta. Uskon markkinan jo tämänkin Q3-tulosotannan perusteella hinnoittelevan loputkin tulokset melko hyviksi. Ja varsinkin markkinoiden juuri laskettua äkillisesti on jo suppeammankin otannan perusteella melko helppo ostaa osakkeita.

S&P 500:n yhtiöistä on nyt raportoinut 43 ja niistä 37 on kertonut odotuksia kovemmasta osakekohtaisesta tuloksesta.

Näiden tekijöiden summana S&P 500 nousi eilen 2,2 % ja teknopainotteinen Nasdaq 2,9 %. Kymmenen osakkeen NYFANG –indeksi pesi lopulta muut Netflixin vahvan tuloksen (ja etenkin tilaajamäärän kasvun) avittamana +3,6 % nousullaan. (Indeksi sisältää ns. FAANG-yhtiöiden lisäksi Twitterin, NVIDIAn, Teslan, Alibaban ja Baidun.)

Teknosektorilla WSJ kirjoitti Uberin mahdollisesta listautumisesta ensi vuonna. Lehden mukaan investointipankit suunnittelisivat valuaatioksi jo varsin korskeaa 120 mrd USD. Aikaisemmin on puhuttu 70 mrd USD suuruusluokasta. 2017 Uberin liikevaihto oli 7,5 mrd USD ja liiketoiminta on vahvasti tappiollista.

Talousdatassa eilen Yhdysvaltojen syyskuun teollisuustuotannon kasvu ylitti odotukset niukasti +0,3 prosentin lukemallaan. Fed kommentoi Florence-hurrikaanin todennäköisesti painaneen kasvua hieman, eli teollisuustuotanto jatkaa mielestämme selkeän positiivisella trendillä.

JOLTS-datan mukaan avoimien työpaikkojen määrä on reilussa 7,1 miljoonassa, joka on kaikkien aikojen korkein taso. Jokaista työnhakijaa kohden USA:ssa on nyt noin 1,15 avointa työpaikkaa. Kireän työmarkkinan palkkoja nostattavan vaikutuksen voima on tärkeä mittari inflaatiota ja siten tulevaa korkotasoa arvioitaessa.

Tänään Fedin edellisen avomarkkinakomitean kokouksen pöytäkirjat sekä asuntojen aloitukset ja rakennusluvat. Euroalueelta syyskuun lopulliset kuluttajainflaatioluvut. Brexit-keskustelut jatkuvat ja taustalla Tuskin eiliset kommentit siitä, että tämän vuoden puolella diiliä tuskin enää tehdään.

Aasian markkinat menivät yöllä pitkälti USA:n perässä ja päätyivät plussalle kautta linjan. Euroopassa avattiin myös puolisen prosenttia plussalle.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Q3 tuloskausi vauhdissa USA:ssa ja kohta myös Euroopassa
Seuraava
Korot hieman nousivat kun markkinat eivät saaneet Fediltä siimaa