30.03.2016

  • Fed soutaa ja huopaa
  • Dollari jatkoi heikentymistään
  • Jenkkikuluttaja ei ole markkinoita säikähtänyt


Jos tammi- ja helmikuussa oli markkinoilla volatiliteettia jopa liiankin kanssa, niin maaliskuussa heilunta on rauhoittunut merkittävästi. Euroopan osakemarkkinoiden (STOXX 600) trading range on maaliskuussa ollut vain 3,4 % ja sekin saatiin aikaiseksi EKP:n uuden elvytyspaketin yhteydessä. Muutoin on hiivitty eteenpäin muutamia prosentin kymmenyksiä ylös tai alas per päivä. Kvartaali päättyy huomenna, mutta siitä huolimatta mielestämme ei ole syytä odottaa sen suurempaa heiluntaa.

Eilisistä tapahtumista kärkeen nousee Fed Yellenin varovaiset kommentit talouden tilasta ja tulevista korkojen nostosta. Perustelut olivat vanhat tutut ulkopuoliset tekijät, eli epävarmuus globaalin talouden ympärillä. Uudet linjaukset miellyttivät riskiluokkia ja osakkeet nousivat hieman. Jenkkikorot laskivat ja dollari heikkeni.

Markkinatunnelmia kohensivat myös hyvät talousluvut. Yhdysvaltojen kuluttajaluottamus meni maaliskuun osalta selvästi yli odotusten ja vahvisti käsitystä siitä, että viime kuukausien yleinen markkinaheilunta ei ole vaikuttanut siihen heikentävästi oikeastaan millään tavalla. Myös USA:n asuntomarkkinoilta kuului positiivista, kun Case-Shiller asuntohintaindeksi indikoi hintojen kehittyneen tammikuussa vakaasti.

Tänään on ohjelmassa ADP:n tilastot Yhdysvaltojen työllisyyden muutoksesta, josta haetaan ennen kaikkea indikaatiota perjantain virallisiin työmarkkinalukuihin. Nesteen järjestää yhtiökokouksen ja Outotecin sijoittajille suunnatun konferenssipuhelun jossa yhtiö käy läpi näkymiään. Fedin Evans puhuu talouden tilasta. Markkinat jatkavat pikku plussalle tänään.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkinoilla rauhallista pääsiäisen yli
Seuraava
Katseet ovat jo kääntyneinä huomisiin makrolukuihin