23.02.2017

  • Saksasta vahva IFO
  • Ranskassa Macron sai yllättävää apua
  • Rauhallinen loppuviikko luvassa

Markkinoilla mennään edelleen kieli keskellä suuta lähes kuin heikoilla jäillä, ja tunnelma on jotenkin yhtaikaa optimistinen ja varovainen. Vahvan makrodatan takia riskin myyminenkään ei oikein ole perusteltua, mutta taktisella aikajänteellä tekisi mieli sanoa, että kohta saattaisi saada halvemmalla. Näkemyksemme on, että omaisuusluokkien sisäisten valintojen merkitys tulee tuottoajurina entisestään vain kasvamaan. Sitä vasten paikoin aktiivinenkin reagointi maailman muutoksiin on hyvinkin perusteltua.

Isoja strategisia liikkeitä on tässä markkinatilanteessa hankala lähteä perustelemaan. Jos jonkinlainen korjausliike on tullakseen, jää se meidän näkemyksemme mukaan kestoltaan lyhyeksi ja syvyydeltään vaatimattomaksi.

Tekniset höpinät ovat edelleen samat, eli S&P 500:n korkeaa RSI:tä (nyt jo yli 78) taivastellaan ja EuroSTOXX 50:n osalta 3330 tasoa tapitetaan pupillit puuduksissa. Jos näitä haluaa pelata, niin kannattaa katsoa mihin tasoille viikon close osuu ja tehdä siitä johtopäätöksiä. Dollari kävi eilen 1,05 tason läpi hetkellisesti. Breikki sen läpi olisi henkisesti merkittävä, mutta vähän lisää intoa Fediltä se vielä vaatisi.

Markkinoilla mennään edelleen kieli keskellä suuta lähes kuin heikoilla jäillä, ja tunnelma on jotenkin yhtaikaa optimistinen ja varovainen.

Saksan talouselämän intoa omaan tulevaisuuteensa puntaroiva IFO-indeksi nousi helmikuussa tehtyjen kyselyjen mukaan. IFO ei ole painoarvoltaan yhtä raskas kuin eiliset ostopäällikköindeksit, mutta jälleen yksi datapiste tukemaan näkemystä euroalueen talouskasvun hyvästä vedosta.

Muuta mielenkiintoista ”dataa” oli eilen oikeastaan vain Fedin helmikuun kokouksen pöytäkirjat, joista ei löytynyt syytä alkaa maaliskuun koronnostoa aikaisempaa suuremmin ennakoimaan. Epävarmuutta nimeltä Trump oli kokouksessa puitu, ja se sai markkinat hieman takajaloilleen tulevasta nostoaikataulusta. Taseen supistamisesta

Ranska on pakko mainita tänäänkin kun uutinen on vaihteeksi hyvä, eli EU-myönteinen ehdokas François Bayrou liputti itsensä varikolle ja suositteli kannattajiaan hyppäämään Macronin kyytiin. Bayroun kannatus on ollut vain noin 5 % luokkaa, mutta ne tulevat olemaan tärkeitä prosentteja kamppailussa toisen polven populistia Le Peniä vastaan.

Trump tiedotti eilen olevansa terveydenhuoltoreformin kimpussa, jonka jälkeen tulee olemaan verouudistusten julkaisun vuoro. Jotain huhuja kiertää siitäkin, että veropaketti olisi vielä kaukana valmiista. Ja siitä, että vastusta olisi republikaanien sisällä paljonkin. Uskomme kuitenkin (muiden mukana) yritysveroalen jossain muodossa toteutuvan, joskin mahdolliset lisäviivästykset alkavat varmasti herättämään kysymyksiä ja näkymään myös markkinareaktioissa. Vielä ollaan kuitenkin ehkä jotenkuten aikataulussa.

Tänään ja huomenna on makrodataa kalenterissa vain vähän. Eurooppa avaa eilisille tasoille ja melko rauhallinen loppuviikko näyttäisi olevan tulossa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Taaleri Sijoitusideoiden osakevalinta Ströer AG jatkaa hurjaa menoaan
Seuraava
Trumpin arvaamattomuudelle on vaikea laskea hintaa