20.10.2016

  • Clinton vei viimeisenkin väittelyn
  • Beige Book: jenkkitaloudelle kuuluu hyvää
  • EKP iltapäivällä – uutta tuskin kuullaan vielä

Eilinen tarjosi vinon pinon yritysten Q3-tuloksia ja vain vähän talouslukuja. Tulokset jatkoivat Yhdysvalloissa pääosin vahvoina. Osakemarkkinat nousivat pari prosentin kymmenystä Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Japanissa Nikkei-indeksi jaksoi nousta, vaikkei jeniltä tullutkaan siihen tukea.

Öljy jatkoi vahvana, kun varastotasot laskivat. Brent treidaa jo USD 52,5. Koroissa EKP:ta odotellessa vain pieniä liikkeitä. Osakevolatiliteetti jatkoi laskuaan. Euro näyttäisi hetkellisesti jämähtäneen alle 1,10 tason dollaria vastaan.

Viimeisessä presidentinvaaliväittelyssä päästiin jo vähän asiaankin. Ulkopolitiikasta puhuttiin paljon, mutta mitään käänteentekevää ei nähty tai kuultu. Ensimmäisten mittaustulosten perusteella Clinton vei tämänkin tapaamisen nimiinsä ja näyttäisi marssivan kohti vaalivoittoa, ellei jotenkin erityisen mullistavaa tapahdu. Markkinoille yksi epävarmuustekijä on nyt kuitenkin merkittävästi pienentynyt - gallupeissa ero on noin 7 prosenttiyksikön luokkaa. Äänestyspäivä on 8.11.

Fed julkaisi Beige Book –talouskatsauksensa ja se oli aikaisempaan verrattuna sävyltään selvästi positiivisempi. Varsinaisessa talousdatassa oli agendalla vain Yhdysvaltojen rakennusmarkkinaa ja sekin oli kaksijakoista: uusia asuntoja oli aloitettu odotettua vähemmän, mutta rakennuslupia oli myönnetty enemmän.

Tänään EKP:n kokous, josta on kuitenkin odotettavissa vain vähän. Sitä odotellaan, mitä keskuspankki kommentoi osto-ohjelman kestosta mahdollisesti yli ensi vuoden maaliskuun, mutta tästä kuultaneen vasta joulukuun kokouksessa. Luotonantokyselyt puhuvat sen puolesta, että EKP:n toimet purevat. Inflaatio-odotukset ovatkin sitten eri tulkinta.

Iso-Britanniasta saadaan tuoreet vähittäiskauppaluvut. Kotimainen ostovoima näyttänee hyytymisen merkkejä heikon punnan takia, mutta ulkomaisia turisteja valuuttakurssit houkuttavat. Eilen julkaistut uudet työpaikat olivat aika vahvat ja se hidastanee mana keskuspankin kiirettä laskea korkoja, joka hidastaa punnan lisäheikentymistä.

Markkinat rauhallisina ja eilisille tasoille avataan. Taaleri Sijoitusideoihin kuuluvan Amer Sportsin Q3 tulos noin klo 13:00.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kiinasta kellontarkkaa talousdataa
Seuraava
EKP siirsi kaiken joulukuun kokoukseen