07.09.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153

Teknologiapörssi Nasdaq laskussa kolmatta päivää putkeen
Riksbank piti vielä ohjauskorkonsa ennallaan 
Aasiassa MSCI Emerging Markets –indeksi saavutti laskumarkkinan rajan

Pörsseissä pessimistinen tunnelma jatkui torstaina vaikka juurikaan mitään uutta kerrottavaa ei ole. Samat teemat kauppasodan ja Trumpin Kiinalle uhkailemien tariffien osalta sekä teknologiasektorin regulaatiopeikko Yhdysvalloissa riitti kuitenkin pitämään sijoittajat varpaillaan. Euroopassa pörssit olivat noin puolen prosentin laskussa. Yhdysvalloissa pitkään sijoittajien suosiossa ollut Nasdaq-teknologiaindeksi on saanut viimeisen parin päivän aikana nenään selvästi perinteisempiä yhtiöitä sisältävältä Dow Jonesilta. Nasdaq (-0,9 % eilen) laski kolmatta päivää peräkkäin, kun taas Dow Jones nipisti toistamiseen perättäin plussalle (+0,1 %). Aasiassa puolestaan MSCI Emerging Markets -indeksi saavutti laskumarkkinan rajan eli se on laskenut 20 % alkuvuoden huipuistaan. Vuoden alusta lukema ei ole yhtä paha vaan ”vain” -12 %. 

Ruotsin keskuspankki ei vielä nostanut ohjauskorkoa, mutta antoi kuitenkin ymmärtää, että ensimmäisen koronnoston suuruus tulee olemaan 0,25 %. Näillä näkymin koronnoston ajankohta voisi kuitenkin olla vielä tämän vuoden puolella. Kruunu heikkeni noin puolisen prosenttia euroon nähden tiedotteen jälkeen ja EURSEK on nyt 10,58 tasolla - ruotsinristeilijät kiittävät. 

Salkunhoitajamme osallistui eilen Sijoitusideamme Corestate Capitalin pääomamarkkinapäivään Frankfurtissa. Varsinaisia uusia uutisia tuli niukasti, mutta päivän aikana esiteltiin yhtiön toimintaa ja johtoa laajasti. Huhut mahdollisesta osakeannista tyrmättiin pötypuheena moneen kertaan. Vuoden ohjeistus pitäisi olla hyvin saavutettavissa tai jopa ylitettävissä. Paikalla oli noin 40 henkilöä eli kiinnostus yhtiöön on selvästi nousemassa. Monien mielestä päivän tärkein uutinen saattoi kuitenkin tulla pääomamarkkinapäivien ulkopuolelta: yhtiön suurin omistaja Ralph Winter oli nimittäin hiljattain ostanut yhtiön osakkeita noin 11 miljoonalla eurolla. Winter on nähty osakkeessa ns. ”overhangina” eli hänen osakemyyntejään on pelätty jo pitkään. Corestaten osake on miltei kaikilla mittareilla hyvin edullinen eikä viimeaikainen kurssilasku ole sitä ainakaan kallistanut. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Teknot paineessa Yhdysvalloissa
Seuraava
Markkinat saivat vaihteeksi positiivisia poliittisia uutisia
Miikka Kuusi