27.02.2017

  • Osakkeet laskivat perjantaina, mutta vain euroalueella
  • Iso makroviikko edessä
  • Trump puhuu tiistaina

Osakemarkkinat laskivat perjantaina Euroopassa vajaan prosentin, mutta tilanne näytti hetkellisesti pahemmaltakin. Loppupäivän nousu jenkkien vanavedessä korjasi pahimpia päivänsisäisiä tappioita. Korkomarkkinoilla Saksan valtionlainat kellottivat jälleen huikean viikon – kymppivuotinen laski yli 10 korkopistettä ja nyt mennään jo alle 0,2 prosentissa. Kuun alussa lähenneltiin vielä 0,5 prosenttia. Dollari ajelehtii 1,05 - 1,06 välillä.

Uuden talousdatan suhteen oli perjantaina hiljaista: USA:n uusien asuntojen myynti jäi hieman odotuksista, mutta kuluttajaluottamusta tarkistettiin hieman ylös.

Nyt alkavasta viikosta tulee makron osalta erittäin kiireinen ja tärkeä. Yhdysvaltojen ISM-ostopäällikköindeksit teollisuuden ja palvelualojen osalta, Q4 BKT:n tarkistus, sekä PCE-pohjainflaatio ovat viikon raskaimman sarjan luvut. Euroopasta saadaan inflaatio- ja BKT-lukuja ja Aasiasta Kiinan PMI:t.

Ranskan presidenttiehdokas Macron sai viikonloppuna kampanjaansa jälleen lisää myötätuulta. Tälläkin kertaa tuki tuli poliittisen kentän vasemmalta siiveltä, Christophe Careschelta, joka kehotti kannattajiaan äänestämään Macronia. Tällä hetkellä toisen kierroksen gallup-luvut povaavatkin Macronille melko selvää voittoa yli Le Penin. Muistetaan nyt kuitenkin vielä viimeaikaisten gallupien (Brexit, Trump) huono ennustearvo.

Trump tulee olemaan äänessä ainakin tiistaina iltapäivällä Suomen aikaa, kun hän puhuu kongressille. Puhe tulee olemaan todennäköisesti tämän viikon merkittävin yksittäinen tapahtuma markkinoiden kannalta. Oleellisimmat kysymykset ovat verouudistukset ja kauppapolitiikka, unohtamatta kommentteja valtion investointiaikeista infrastruktuuriin.

Markkinoilla yleinen luottamus ja riskimoodi jatkavat kohtalaisina huterahkon perjantain jälkeen. Euroopassa osakemarkkinat ovat aikaisessa kaupankäynnissä pari kymmenystä plussalla.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trumpin arvaamattomuudelle on vaikea laskea hintaa
Seuraava
Trump lupasi enemmän kuin avasi toteutuskeinoja