12.06.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Trump ja Kim Jong Un tapasivat Singaporessa 
  • Italian valtionvarainministeriltä viikonloppuna rohkaisevia kommentteja
  • Viikonlopun G7 -kokouksesta jäi hieman happamat tunnelmat

 

Viikonlopun G7-kokouksen odotukset konkreettisille ratkaisuille olivat jo alhaalla, mutta silti kokouksesta jäi hieman paha maku suuhun Trumpin ilmoittaessa, etteivät Yhdysvallat aio allekirjoittaa loppulausumaa. Tämän lisäksi Kanadan pääministeri Justin Trudeau sai Trumpilta täyslaidallisen mikä ei ainakaan parantanut naapurussuhteita. 

Osakemarkkinat olivat eilen globaalisti nousussa markkinoiden jo odotellessa, että gladiaattorit (lue: keskuspankkiirit) astelevat areenalle (ke, to ja pe). Erityisen vahvassa vedossa sekä osake-, että korkomarkkinoilla oli Italia, jossa pörssit nousivat jopa 3,4 % ja 2-vuotinen korko laski jopa 60 korkopistettä 1,1 %:iin. Tunnelmia saapasmaan suuntaan korosti valtionvarainministeriä Trian viikonloppuiset euromyönteiset kommentit joissa korostettiin talouskasvua tukevien reformien toteuttamista. 

Tämän aamun ykkösuutinen on ollut Trumpin ja Kim Jong Unin historiallinen tapaaminen Singaporessa. Tässä vaiheessa sen konkreettisempaa kerrottavaa ei vielä ole kuin, että he allekirjoitivat ”erittäin tärkeän” sopimuksen minkä sisällöstä ei ole vielä tihkunut tarkempia tietoa. Yhden päivän tapaamisen perusteella on vaikea kuvitella, että sopimus olisi sisällöltään kovin laaja vaikka Trumpin antamissa ensikommenteissa annettiin ymmärtää, että Pohjois-Korea olisi lupautunut työskentelemään kohti ydinaseista luopumista. Neuvottelut näyttävät edenneen suotuisissa merkeissä joka on markkinoiden kannalta hieman positiivista vaikka olemmekin vasta yhteistyön alkumetreillä ja mutkia matkalle on varmasti vielä tulossa – mahdollisesti jo kello 11 aikaan, kun Trump pitää virallisen lehdistötilaisuuden asiasta. 

Myöhemmin tänään saamme Saksasta ZEW-luottamusindeksin luvut puolen päivän aikaan sekä 15:30 Yhdysvalloista kuluttajahintaindeksin uusimmat lukemat. Lisäksi Englannin parlamentissa on tänään Brexit käsittelyssä, joskin se jäänee merkitykseltään muiden viikon makrotapahtumien varjoon. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Katseet ovat jo ensi viikossa
Seuraava
Illalla Fedin kokous ja hyvin todennäköisesti koronnosto
Miikka Kuusi