14.03.2017

  • Brexitille sysäys eteenpäin
  • Osakkeet eilen paikallaan, koroissa pientä väreilyä
  • Kiinassa talouden siirtyminen kohti kulutusvetoisuutta ei vieläkään ota tuulta purjeisiin

Eilinen meni markkinoilla vielä melko rauhallisissa merkeissä, mutta loppuviikolla ohjelmaa on melkoisesti. Brexit hallitsi otsikoita eilen. PM Maylla on nyt mandaatti lähteä viemään neuvotteluja eteenpäin. Eroprosessi on lähtemässä virallisesti liikkeelle mahdollisesti vielä tämän kuun puolella.

Markkinoilla jännittävät tapahtumat jäivät niin ikään loppuviikolle. Osakkeet päätyivät käytännössä muuttumattomille tasoille kaikilla päämarkkinoilla. Euroopassa raaka-ainesektorit auttoivat laajan STOXX 600:n täpärästi plussalle. Öljy ei jatkanut laskuaan ja metallipuolella pientä nousua. Jenkkiteräsyhtiöt esittivät kohtalaista kurssinousua.

Korkomarkkinoilla Saksan 10-v valtionlainan korko laski pari pisteen, mutta jenkeissä kirmattiin 5 pinnaa ylös ja nyt mennään jo yli 2,60 %.

Aamun teema on Kiinan tuore talousdata, jonka mukaan teollisuustuotanto on jatkanut vakaata reilun 6 % kasvuaan. Vähittäiskaupan kasvun absoluuttinen taso on sekin edelleen hyvä, mutta momentum on viime kuukausien aikana ollut hieman hyytymään päin, vaikkakin selittäviä tekijöitä on toki nähtävissä. Markkinat eivät Kiinan lukuihin ole juurikaan reagoineet.

Talousdataa tänään etenkin Saksasta, josta saadaan helmikuun kuluttajainflaatio ja sijoittajille esitettävän ZEW-kyselytutkimuksen tulokset maaliskuulta. Pientä sentimentin nousua on odotuksissa. Yhdysvalloista tuottajahinnat ja pienyritysten luottamusta mittaava NFIB-indeksi helmikuulta.

Tänään jatketaan eilisiltä tasoilta.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
EKP:ta tulkitaan vielä – keskiviikkona Fed
Seuraava
Fedin kokous ja koronnosto - hollantilaiset vaaliuurnilla