17.11.2016

  • Liikkeet eilen pieniä, kyttäysmoodi päällä
  • Yellen tänään äänessä – kommentit ensi vuoden näkymistä kiinnostavat
  • Stora Enson CMD:ssä on potentiaalia liikuttaa kurssia


Markkinaliikkeet alkavat hieman rauhoittua Trumpin vaalivoiton jälkeisestä innostuksesta. Osakkeet jatkoivat eilen aavistuksen mollivoittoisina, mutta esim. USA:n Nasdaq-indeksi jäi plussalle ja Aasiassa yön aikana on myös käännytty piirun verran plussalle. Euroopassa avataan tänään niukasti eilisen päätöstason alle.

Japanin keskuspankki reagoi nähtyyn korkojen nousuun (lue: lainojen hintojen laskuun) poistamalla ostonappulasta varmistimen. Keskuspankki ilmoitti ostavansa 3-5 vuoden maturiteetin lainoja rajahinnalla rajattoman määrän. Ilmoitus ostoaikeista riitti, ainakin toistaiseksi, koska korot lähtivät siitä välittömään laskuun painuen Kurodan tiimin rajahintojen alle ja ostot jäivät suunnitelman asteelle.

Makrodata jäi eilen hieman pehmeäksi. USA:n teollisuustuotanto esitti lokakuussa nollakasvua odotuksen oltua +0,2 %. NAHB:n asuntorakentajien luottamuksessa ei muutosta.

DNA:n listautumisannista päivitys: kirjat ovat jo nyt järjestäjän mukaan täysimääräisesti merkitty. On erittäin vaikea arvioida sitä miten paljon ylimerkintää lopulta tulee. Muistutuksena: näkemyksemme on, että mukana kannattaa joka tapauksessa osakkeen huokeahkon arvostuksen takia olla.

Nokia-mielipiteitä on markkinoilla pyöritelty yhtiön CMD:n jälkeen ja kurssi on heilunut aika reippaasti. Yhtiön johtajista Suri ja Siilasmaa ottivat asiaan omalla tavallaan kantaa ostamalla osakkeita yhteensä 3 m eurolla.

Taaleri Sijoitusideoihin kuuluva saksalainen autovuokraaja Sixt julkaisi osavuosikatsauksensa, mutta yllätyksettömän sellaisen, koska numerot olivat jo ennakkoon tiedotettu. Kysyntä oli lomakaudella ollut erittäin hyvää ja positiivinen näkemyksemme jatkuu kannattavuuden jatkuttua erinomaisena. Osakekurssi ei ole mielestämme kehittynyt yhtä hyvin kuin yhtiön tulosnäkymät, eli näemme nykyiset tasot erittäin houkuttelevana oston paikkana.

Tänään myös toisen suosikkiyhtiömme Stora Enson CMD. Mikäli Beihain tehtaan edistymisestä saadaan hyviä uutisia ja osinkopolitiikan muuttumisesta kassavirtapohjaiseksi vihjataan, reagoinee osakekurssi positiivisesti.

Kalenterissa tänään tärkeimpänä Yellenin puhe senaatin talouskomitealle. Joulukuun nosto on jo hinnoissa, eli uutisarvoa tuo etenkin kommentit ensi vuodesta ja siitä miten maailma ylipäätään Trumpin valinnan jälkeen Yellenin mielestä makaa. Klo 15:30 Yhdysvalloista myös datapaketti, jossa mukana mm. asuntoaloitukset, rakennusluvat, kuluttajahintainflaatio ja Philly Fed –indeksi.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Korot hellittivät, osakkeet jatkoivat ylös
Seuraava
Jatkuuko populistien voittokulku Ranskassa?