08.01.2019

  • Isot uutiset vähissä eiliseltä
  • Samsung jatkoi Applen linjoilla
  • USA:n palvelualojen ISM ei yhtä huono kuin teollisuuden vastaavat

Eilen ei paljoakaan isoja uutisia kuultu, mutta markkinat jakselivat kohtalaisesti.

USA:n palvelualojen ISM hieman laski, mutta ei missään nimessä samoissa määrin kuin teollisuuden luvut, eli nettona jopa pieni helpotus. Samsung kertoi Applen tapaan Q4:n sujuneen tahmeasti, mutta markkinat eivät siitä suuremmin järkyttyneet. Korean ja Kiinan osakeindeksit toki jäivät Japanille.

Euroopassa osakkeilla ei ollut yhtenäistä suuntaa, mutta USA:ssa nousua kehiteltiin maanantain yli 3 %:n lisäksi vielä vajaa prosentti. Tuntuu siltä, että USA:n odotuksia selvästi parempi työmarkkinadata perjantailta yhdistettynä Fedin Powellin kyyhkymäisiin lausuntoihin jaksaa edelleen kannatella riskitunnelmia.

Yrityslainamarkkinoilla riskilisät tulivat eilen sisään myös euroalueella vaikkei osakkeet oikein jaksanetkaan. HY-lainat kiristyivät yli 10 korkopistettä Atlantin molemmin puolin. Yritysten rahoituksen hinta erittäin tärkeä osa palapeliä josta lasketaan taantuman todennäköisyyksiä.

Myös kauppasodan suhteen ollaan vaihteeksi optimistisia, vaikkakaan emme odota Kiinassa käytäviltä neuvotteluilta merkittäviä lopputulemia. Siihen tosin uskomme, että Trumpilla paine kasvaa (hallinto kiinni, osakemarkkinat laskevat jne.) saada diili kasaan.

Tänään kalenterissa on relevanttia oikeastaan vain USA:n pienyritysten luottamusindeksi. Trump pitää puheen illalla aiheena levottomuudet etelärajalla ja ottanee jotain kantaa myös hallinnon kiinniolon kestoon.

Plussamoodi jatkuu sitkeästi. Eurooppa ja USA (futuurit) puolisen pinnaa viherällä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Teknot alas Applen perässä ja vetivät USA:n pörssit miinukselle
Seuraava
Kauppasotaoptimismi yhdistettynä alas lyötyyn markkinaan riittää nostamaan riskisentimenttiä