11.01.2019

  • Eilisen tulosvaroittajat isot Macy’s ja Barnes & Noble
  • Fedin Powell rauhoitteli markkinoita
  • USA:n inflaatioluvut tänään 

Osakkeet pinnistivät laskuavauksen jälkeen eilenkin plussalle. USA:ssa viides nousupäivä putkeen huolimatta siitä, että vähittäiskauppasektori otti osumaa Macy’sin (-18 %) ja Barnes & Noblen (-16 %) tulosvaroitusten jälkeen. Varsinaisia isoja markkinoita liikuttavia uutisia ei ollut nimeksikään.

Kauppasotaneuvottelut jatkuvat vielä tammikuun puolella USA:ssa ja silloin mukana vaikutusvaltaisempia tahoja kuin nyt päättyneissä neuvotteluissa Kiinassa. Uskomme ratkaisuun päästävän mutta sen venyvän aika lailla ”tulitaukoperiodin” lopuille eli helmikuun loppupuolelle.

Ratkaisun todennäköisyyttä lisää Trumpin paine oman kannatuksensa suhteen. Osa republikaaneistakin on valmis unohtamaan muurin. Tänään jää ensimmäiset julkisen sektorin palkat maksamatta kun osittainen hallinnon sulkeminen on jatkunut jo 21 päivää, jolla se jakaa edellisen ennätyksen. Ja markkinat voivat hieman huonosti. Siinä oleellisimmat syyt.

Fedin Powell onnistui eilen osaltaan rauhoittelemaan markkinoita juttelemalla käytännössä mukavan ympäripyöreitä. Kärsivällisyyttä ja datariippuvuutta painotettiin kuten keskuspankkiiriin kuuluukin. Taseen supistamista jatketaan, mutta määristä ei edelleenkään puhuttu. 

EKP julkaisi eilen edellisen kokouksen pöytäkirjansa, mutta markkinoita ne eivät innostaneet kumpaankaan suuntaan. Markkinoiden puheissa on jo vahvasti uusi pankkisektorin uudelleenrahoitusohjelma (TLTRO).

USA:n inflaatioluvut ovat kiinnostavin datapiste tänään. Pohjainflaatio (ilman energian ja ruoan vaikutuksia) säilynee vakaana 2,2 % vuositasolla vaikka otsikkotason luvut tulevatkin hieman alas öljyn hinnan laskun myötä.

Aasiassa jatkettiin ylös USA:n perässä ja myös Euroopassa avaus tänään puolisen prosenttia plussalle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Vuoden alun nousumoodi ottaa tänään happea
Seuraava
Kiinalta odotettua lisäelvytystä hidastuvan talouskasvun tukemiseksi