19.12.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • S&P 500 jälleen uusiin huippuihin
  • Edustajainhuoneen odotetaan äänestävän verouudistuksesta jo tänään
  • Oriola-KD liittyi tulosvaroittajien joukkoon

Osakemarkkinoilla eilinen oli reipas nousupäivä lähes kaikkialla. Erityisesti Euroopan pörssit olivat vahvassa vedossa Euro Stoxx 50 -indeksin noustua jopa 1,4 %. Yhdysvalloissa meno oli hieman rauhallisempaa, mutta S&P 500 teki silti uudet huiput (+0,54 %). Nasdaq-indeksi kävi kesken päivää jo 7000 pisteen rajapyykin yläpuolella, mutta päätyi kuitenkin – vielä – alle sen 6994,759 pisteeseen. 

Osakemarkkinoita tuki edelleen uutisvirta Yhdysvalloista jonka mukaan kaikki on verouudistusta varten niin valmista kuin valkoisessa talossa voi olla. Politiikkaan en ota kantaa, mutta mikäli House of Cards on lainkaan todenmukainen, niin poliitikon selkäranka on vahva kuin keitetty spagetti joten loppuhetkilläkin voi vielä yllätyksiä tulla. Edustajainhuoneen odotetaan äänestävän lopullisesti jo tänään, ja Senaatin potentiaalisesti jo huomenna.  

Oriola-KD:sta tuli eilen kolmas Suomalainen tulosvaroittaja kahteen pörssipäivään, kun yhtiö tarkensi loppuvuoden näkymiään. Yhtiö kertoi koko vuoden oikaistun liikevoiton jäävän 39-42 miljoonaan euroon, kun aikaisemman ohjeistuksen mukaan tulos jää viime vuotta heikommaksi (2016 tulos 59,3 miljoonaa). Yhtiö tiedotti myös vaihtavansa toimitusjohtajaa –Eero Hautaniemi saa lähteä välittömästi ja uudeksi toimitusjohtajaksi tulee viimeistään maaliskuussa Robert W. Andersson. Nämä tiedotteet siivittivät osakkeen parhaimmillaan yli kymmenen prosentin nousuun, osakkeen lopulta päätyen +6,3% ylös. Toista eilen toimitusjohtajan vaihdoksesta kertonutta yhtiötä eli Metsoa puolestaan kohdeltiin varsin eri tavalla ja Metson osake lasketteli 5,9 %. 

Talousdatakalenterissa tänään IFO-indeksien lukemat Saksasta joiden odotetaan säilyneen vahvalla tasolla, vähittäismyyntilukuja Venäjältä sekä asuntorakennusaloitukset Yhdysvalloista. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Yhdysvaltojen verouudistuksen lopullinen ehdotus julki
Seuraava
Markkinoilla ehtii vielä tapahtua ennen pyhiä