20.02.2017

  • Mitä verohelpotuksia, ja paljonko, ja koska?
  • Riskimoodi on jatkanut melko huolettomana
  • Rauhallinen alku viikolle – USA:n pörssit kiinni

Viikonloppuna sai talousmediaa lukemalla uskonvahvistusta siihen, että republikaanien valtavirta ei suinkaan ole kaikista asioista presidenttinsä kanssa samoilla linjoilla. Tämä on monestakin näkökulmasta positiivista, mutta osakesijoittajan kannalta oleellista on se, mitä tapahtuu suunnitelmille laskea yritysverokantaa merkittävästi. Uskomme edelleen veroreformin, jota Trump on mainostanut termillä ”ilmiömäinen”, toteutuvan, mutta sen tarkka sisältö ja implementoinnin aikataulu aiheuttaa kieltämättä epävarmuutta.

Riskisentimentti oli viime viikollakin sanalla sanoen hulppea. Etenkin jenkkiosakkeet jatkoivat ylös lähes hurmoksessa ja uusista ennätystasoista saatiin helpot otsikot useampana päivänä. Korot ottivat rauhallisemmin korjaten hieman alas. Volatiliteetin pieni nousuyritys kääntyi sekin perjantaina jälleen laskuun. Talousdata on pysytellyt vahvana, ja tukee edelleen isoa kuvaa, vaikka teknisistä indikaattoreista perusteita korjausliikkeen puolesta löytyykin.

Euroryhmä kokoontuu tänään ja déjà vuta on tarjolla, kun aiheena on lähinnä Kreikka.

Pieni positiivinen uutinen euroalueelle saatiin perjantaina myös Ranskasta, kun poliittisen kentän vasenta laitaa edustavat presidenttiehdokkaat Hamon ja Melenchon väläyttivät mahdollisuutta yhdistää kampanjansa. Tämä lähtökohtaisesti hieman heikentää Le Penin mahdollisuuksia päästä toiselle kierrokselle, mutta tasaista toki edelleen gallupien mukaan on. Ranskan lisäksi myös Hollannissa, Saksassa ja Italiassa on poliittinen tilanne vaalien lähestyessä erittäin altis vaikuttamaan myös markkinoihin.

Euroryhmä kokoontuu tänään ja déjà vuta on tarjolla, kun aiheena on lähinnä Kreikka. Valtionvarainministerit tuskin kuitenkaan päätöksiin asti yksin pääsevät IMF:n roolin takia.

Makroa, ja todennäköisesti muitakin uutisia, on tänään tarjolla normaalia niukemmin, kun Yhdysvaltojen markkinat ovat President’s Dayn takia kiinni. Talousdatassa tänään vain euroalueen kuluttajaluottamus.

Heti huomenna on kalenterissa kuitenkin jo mielenkiintoista dataa, kun euroalueelta ja Yhdysvalloista julkaistaan ostopäällikköindeksit, joiden odotetaan indikoivan talouden kehityksen jatkuneen hyvänä vuoden alussa. Keskiviikkona Yhdysvalloista Fedin edellisen kokouksen pöytäkirjat, ja Saksasta IFO-indeksi, joka kuvaa maan yrityssektorin luottamusta sekä nykytilaan että tulevaan.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
EKP kertoi poikkeusten ostoihin olevan mahdollisia
Seuraava
Tärkeät euroalueen PMI:t tänään kalenterissa