26.07.2016

  • Jeni vahvistui kun Japani arpoo elvytyksen suhteen
  • Q2 tuloskausi toistaiseksi vahvempi jenkeissä kuin Euroopassa
  • UPM raportoi vahvan Q2:n


Rauhallinen startti viikolle, mutta meininki kiihtyy varmasti. eilen oli maanantaille tyypilliseen tapaan melko hiljaista tulosten osalta, mutta loppuviikosta niitä tulee runsaasti ja myös Fed (keskiviikkona) ja Japanin keskuspankki (torstaina) liikuttanevat markkinaa. Tänään 48 S&P500 raportointivuorossa.

Hieman heikompi sentimentti öljyssä jatkui eilen ja Brent päätyi alle 45 dollarin. Energiaosakkeet hieman laskivat muutoin rauhallisessa osakemarkkinassa. Koroissa jenkkien hyvän luottoluokituksen yrityslainojen riskilisät leventyivät samasta syystä. Jeni vahvistui selvästi, kun Japanin valtionvarainministeri Aso kertoi maan hallituksen edelleen miettivän lisäelvytystä.

Q2 tuloskauden osalta on toistaiseksi tapahtunut seuraavaa. Yhdysvallat: 21 % S&P 500 yhtiöistä ovat raportoineet. Niistä 61 % ovat ylittäneet liikevaihto-odotukset ja 84 % ylittäneet odotukset EPS-tasolla. Euroopassa (STOXX 600) vastaavat luvut ovat 28 %, 55% ja 58 %. Huomionarvoista on se, että Euroopassa EPS-kasvu on toistaiseksi ollut negatiivista, pääosin pankkien ja finanssiyhtiöiden heikon tuloskehityksen takia.

UPM raportoi vahvat Q2-luvut. Liikevoitto ylitti ennusteen lähes 10 prosentilla ja kassavirtakin koheni peräti kolmanneksella vuoden takaiseen verrattuna. Ohjauksen yhtiö jätti ennalleen, eli kannattavuuden ohjataan parantuvan viime vuodesta.

Tänään nippu makrodataa Yhdysvalloista, mm. Case-Shiller asuntomarkkinaindeksi, Markitin PMI:t, kuluttajaluottamus ja uusien asuntojen myynti. Outokummun Q2 tulos noin klo 12:00. Markkinat avaavat Euroopassa eilisille tasoille.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Muuttaako Brexit Fedin linjaa – tuskin
Seuraava
Fokuksessa tänään Fed