06.09.2016

Yhdysvaltain Labor Day johti todella hiljaiseen päivään kaikilla markkinoilla. Osakkeissa ja koroissa ei suuria muutoksia nähty ja päivän ainoa isompi liike nähtiin öljyssä. Kiinassa pidettävän G20 -kokouksen yhteydessä Venäjä ilmoitti pitävänsä tiedotustilaisuuden Saudi-Arabian kanssa. Tämän seurauksena toiveet tuotannon supistamisesta / jäädyttämisestä heräsivät ja öljy oli parhaimmillaan yli 5 %:n nousussa. Tiedotustilaisuus itsessään jäikin sitten sisällöltään vaatimattomaksi. Tilaisuudessa ilmoitettiin maiden aloittavan yhteistyön öljymarkkinoiden stabiloimiseksi, mutta juurikaan mitään yksityiskohtia ei kerrottu. Tämän seurauksena öljy laski kuitenkin päätyen reilun prosentin nousuun.

Öljyn hyvän kehityksen seurauksena energiayhtiöt olivat päivän paras sektori. Kokonaisuudessaan päivä oli kuitenkin sen verran hiljainen, että sektoreiden välisistä muutoksista ei pysty päättelemään suuria tunteita riskinottohalukkuudesta.

Raaka-ainemarkkinat ovat pirteänä tälle aamulle. Oletettavaa on, että Euroopan osakkeissa öljy- ja kaivososakkeet määrittelevät aamun suunnan. Samoin kehittyville markkinoille voidaan odottaa positiivista kehitystä mainittujen sektoreiden vanavedessä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Huono luku on hyvä luku osakkeille
Seuraava
Uusemissiokausi alkoi eilen