16.06.2017

  • Teollisuustuotanto vahvistuu Yhdysvalloissa 
  • Pienyhtiöillä menee hyvin
  • Muutamia Suomi-yhtiöuutisia 

Euroopan ja Yhdysvaltain osakemarkkinat päättyivät eilen laskuun. Markkinoilla sulateltiin Yhdysvaltain Keskuspankin lausuntoa, jota lopulta tulkittiin hieman haukkamaiseksi eli rahapolitiikkaa kiristäväksi. Tänä aamuna Aasian osakemarkkinat ovat kuitenkin nousussa, samoin Euroopan ja Yhdysvaltain futuurit.

Teollisuustuotanto näyttää vahvistuvan selvästi Yhdysvalloissa vuoden toisella neljänneksellä. Ensimmäisellä neljänneksellä teollisuustuotanto kasvoi 0,4 %, toisella vuosineljänneksellä sen odotetaan yltävän 1,3 % kasvuun. Parantuneen teollisuusaktiviteetin taustalla on vahvempi globaali kasvu ja energiayhtiöiden sopeutuminen alhaisempaan öljyhintaan. 

Viimeisen viikon aikana Skandinaviaan ja saksankieliseen Eurooppaan sijoittavien rahastojemme kohdealueilta on tullut useita positiivisia tulosvaroituksia. Tanskalainen teollisuusyhtiö SP Group nosti äskettäin jo toistamiseen vuoden 2017 tulosohjeistuksensa. Saksalainen tietoturvayhtiö Secunet Security Networks nosti niin ikään kuluvan vuoden ohjeistustaan selvästi. 

Pöyry nousi eilen positiivisen tulosvaroituksen siivittämänä peräti 33,5 prosenttia. 

Tokmanni antoi eilen illalla tulosvaroituksen. Yhtiön mukaan epäsuotuisat sääolosuhteet, leuto talvi ja kylmä kevät, ovat heikentäneet vertailukelpoisen liikevaihdon kehitystä.

Pankkiiriliike Kepler Cheuvreux laski Outokummun suosituksen tasolle ”vähennä” tasolta ”osta”. Syyksi se kertoo ferrokromin alhaiset hinnat Kiinassa ja ruostumattoman teräksen hintapaineet EU:ssa.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Yhdysvaltain keskuspankki nosti ohjauskorkoa 
Seuraava
Markkinat positiivisessa vireessä