12.02.2019

  • USA:n budjetti ehtinee ajoissa estämään uuden hallinnon kiinni menemisen
  • USA:n ja Kiinan neuvottelut jatkuvat
  • Kiinan yksityinen kulutus laskussa?

Yhdysvalloissa väännetään liittovaltion budjetista. Sopu on jopa näköpiirissä, kun alustavan sovun mukaan Trump olisi saamassa muuriinsa 1,7 mrd dollaria, joka tosin on vain osa hänen vaatimasta 5,4 miljardista. Sopuun tarvitsisi päästä, koska muuten maan hallinto on taas menossa kiinni jo perjantaina.

Kiinasta saatiin eilen heikkoa kulutusdataa paikallisen uuden vuoden ympäriltä. Periodia, joskin paikallinen uuden vuoden juhlinta hieman sekoittaa tilastoja. Kannattaa katsoa vielä kuukausi tai pari eteenpäin niin saadaan parempi iso kuva.

Yritysten tuloksia tippuu lisää tasaiseen tahtiin ja jatkuvasti kuva vahvistuu siitä, että USA:ssa tuloskasvu on paremmassa hapessa kuin Euroopassa ja varsinkin parempaa kuin euroalueella.

Tänään ei isoja tapahtumia tai talouslukuja kalenterissa. Fedin Powell pitää puheen illalla. Datan suhteen agendalla on tänään vain USA:n pienyritysten luottamusindeksi. 

USA:n ja Kiinan kauppaneuvottelut käynnistyvät vaiheittain, mutta pääneuvottelijat istuvat pöytään vasta torstaina. Valkoisen talon neuvonantaja Kellyanne Conway heitti eilen löylyä tiedottamalla Trumpin olevan erittäin halukas pääsemään sopimukseen.

Markkina on mielestämme suurella todennäköisyydellä pitänyt pintansa osittain optimismilla neuvottelujen edistymisten suhteen, mutta uskomme merkittävän läpimurron olevan vielä jokseenkin kaukana. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Kauppasotarintamalta vaihteeksi pessimistisempiä viestejä
Seuraava
Optimismi kauppasotaneuvotteluista jälleen tunnelman nostattajana
Miikka Kuusi