20.09.2017

  • Fedin avomarkkinakomitean päätökset ja Yellenin puhe klo 21:30
  • Taseen supistaminen ja kommentit korkopolusta agendalla
  • Eurotaala hiipinyt jälleen 1,20 tasoille

Eurotaala on vaivihkaa hiipinyt takaisin ylös 1,20 tason pintaan Fedin avomarkkinakomitean kokouksen lopputulemien julkistamisen kynnyksellä. Kaksipäiväinen kokous jatkuu tänään ja Yellenin yhteenveto tulevista rahapoliittisista toimenpiteistä on odotettavissa klo 21.30.

Fedin agendalla lienee viesti siitä, että sen ennätyssuuren taseen erääntyviä eriä uudelleensijoitetaan jatkossa aikaisempaa vähemmän. Odotamme liikettä etenkin valuutoissa ja pitkissä koroissa Yellenin puheen aikana ja sen jälkeen. Mielenkiinnon kohteena on myös se, montako avomarkkinakomitean jäsentä on koronnoston (vielä tämän vuoden puolella) kannalla. Ovatko alhaiset viimeiset inflaatioluvut heikentäneet nostointoa, jota vielä kesäkuussa oli enemmistöllä avomarkkinakomitean jäsenistä?

Fedin viestiin päättynee myös uneliaana pysytellyt markkina, jossa ei jo viikkoon ole näkynyt yhtään mitään liikettä. Osakkeissa nähtiin eilen jälleen vain minimaalisia liikkeitä ja koroissa sama tarina. Potilas kuitenkin hengittää. Kellään ei vain tunnu olevan intressiä suurempiin spekulaatioihin ennen Fediä samalla kun poliittiset epävarmuudet tekevät tilanteesta herkän.

Talousdatassa eilen Yhdysvaltojen asuntojen aloitukset, jotka jäivät odotuksista selvästi, mutta markkinaliikettä sekään ei saanut aikaseksi hurrikaanien aiheuttamien tuhojen toimiessa selittävänä tekijänä. Samalla rakennuslupien määrä oli kasvussa.

Japanin ulkomaankauppatilastot elokuussa menivät yli odotusten ja päivä on sen varjolla alkanut Aasiassa varovaisen optimistisena osakkeiden ollessa muutaman kymmenyksen nousussa.

Datan suhteen tänään tärkeimmän seurattavat ovat Saksan tuottajahintainflaatio ja Iso-Britannian vähittäismyynti. Yhdysvalloista raportoidaan vanhojen asuntojen myynti. 

EU:n Brexit-pääneuvottelija Barnier on tänään äänessä, ja vastaavasti Brittien PM May puhuu perjantaina. Siitä odotetaan merkittävää vedenjakajaa Brexit-neuvottelujen jatkolle.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fedin kokous alkaa tänään – fokus taseen supistamissuunnitelmissa
Seuraava
Fed päätti taseen pienentämisestä
Miikka Kuusi