14.01.2016

· Yhdysvalloissa voimakas myyntiaalto

· teknisesti markkina on ylimyyty

· Statoil ostoksilla


MARKKINOISTA

Euroopan osakemarkkina pysyi plussalla eilen, mutta markkinoiden sulkeutumisen jälkeen USA:ssa myyntipaine voimistui. Selkeää syytä myyntiaallolle ei ollut nähtävissä vaan myynti kohdistui tällä kertaa laajasti kaikkialle. Yksittäisistä yhtiöistä GM antoi positiivisen tulosvaroituksen mutta tämä ei paljoa vaikuttanut edes autosektorilla. Perinteinen öljyn hinta –selitys ei tällä kertaa sovi, koska öljy nousi eilen ensimmäistä kertaa koko vuoden aikana. Yksinkertaisimmillaan voi todeta että sentimentti on tällä hetkellä erittäin huono osakemarkkinoilla. Öljy ja muut raaka-aineet olivat eilen jopa hämmentävän rauhallisia. Sama koskee myös kehittyvien markkinoiden valuuttoja.

Teknisesti katsottuna S&P500 indeksi on nyt ylimyyty. Esimerkiksi RSI (relative strenght index) on alle 30, joka on selvä merkki ylimyynnistä. Ja muutama muukin vastaavanlainen mittari kertoo samaa tarinaa. Edellisen kerran RSI on ollut alle 30 viime vuoden elokuussa. Tuolloin RSI pysyi 30 alla 5 päivää, jonka jälkeen markkina kääntyi erittäin voimakkaaseen nousuun. Historiallisesti RSI ei ole pysynyt montaa päivää näillä tasoilla, joten hyvällä syyllä voidaan alkaa odottamaan käännettä lähipäivinä.

Yhtiökohtaiset uutiset ovat edelleen vähissä. Pohjoismaissa merkittävimmät uutiset ovat tälle aamulle Christian Hansenin hyvä tulos ja samalla yhtiö nostaa vuoden 2016 tulosnäkymiä. Yhtiö tuottaa mm. elintarvikeisiin lisäaineita sekä lääke- ja bioteknologiatuotteita. Lisäksi Statoil ilmoitti ostaneensa vähemmistöosuuden Lundin Petroleumista joka on selkeä merkki öljy-yhtiöiden konsolidaation jatkumisesta.


« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Toivoa ilmassa, vuoden ensimmäinen hyvä päivä
Seuraava
Öljyssä toiveita mutta Renault toi lisää epävarmuutta