09.08.2016

  • OPEC vihjasi tuotannonrajoituksista, mutta kukaan tuskin kuunteli
  • Munich Re vahva Q2, Pandoralla vaikeampaa
  • Perjantaina kunnon makrodataa


Markkinoilta saatiin eilen poikkeuksellisen vähän dataa ja uutisiakin oli vain vähän. Tämä tekee aamukatsauksen kirjoittamisesta hieman keskimääräistä ”mielenkiintoisempaa”. Olympialaisissakaan ei suomalaismeriittejä.


Öljy yrittää kääntää laskuputkeaan nousuksi ja OPEC kertoi samalla pitävänsä kokousta jälleen ensi kuussa ja vihjailivat samalla tuotannonrajoituksista. OPEC ei ole ehkä kärkipäässä järjestöistä joista kannattaa sopua odotella. Vastaavaa suunnanmuutosta yrittää punta, joka laski eilen jo viidettä perättäistä päivää keskuspankin lisäpaketin jälkimainingeissa.

Osakemarkkinoilla Eurooppa jaksoi vielä nousta, mutta jenkeissä jäätiin hieman punaiselle. Saksan teollisuustuotannosta saatiin ympäripyöreät luvut. Kasvua on, mutta uudet tilaukset eivät edelleenkään aplodeihin innosta. Energia- ja raaka-aineosakkeet vetivät Aasian plussalle, mutta Euroopassa tullaan näkemään miinusavaus. Kiinan inflaatio heinäkuussa +1,8 % osui täsmälleen odotuksiin. Mennään siis ilman sitä kuuluisaa yhtenäistä suuntaa.

Aika herkällä mennään ja nyt olisi tilaa uusille teemoille. Euroalueen pankeista on jo hieman kyllästytty (tältä erää) puhumaan ja tuloskausikin alkaa olla paketissa.

Pari suosikkiyhtiötämme sentään raportoi tänään aamulla. Munich Ren Q2 tulos oli odotuksia selvästi parempi, toki osin valuuttojen ja kertaluonteisten erien tukemana. Siitä huolimatta positiivinen näkemyksemme yhtiöstä vahvistuu. Pandoran liiketulos jäi ennusteista 6 %, mutta yhtiö pitää koko vuoden ohjauksensa ennallaan ja ilmoitti lisäävänsä investointeja uusiin myyntipisteisiin. Munich Re nousee tänään, Pandoralla tahmeampaa.

Mainitaan myös Nokian Renkaiden Q2: liikevaihto laski odotetusti pari prosenttia, liikevoitto myös linjassa. Euroopan vahva kasvu käytännössä suli Venäjälle. Raaka-aineiden hintojen lasku auttoi, mutta valuutat puhalsivat vastatuulta. Yllätyksetön raportti, tuskin suuria ennustemuutoksia tämän perusteella.

Kalenterissa on tänäänkin melko hiljaista. Yhdysvaltojen NFIB pienyritysten luottamusindeksi (klo 13) todennäköisesti jatkaa nousuaan. Perjantaina taas kovempaa dataa, kun Kiinan ja euroalueen teollisuustuotannosta saadaan tuoreet luvut, samoin kun Kiinan ja Yhdysvaltojen vähittäiskaupasta.

Saako Euro STOXX 50 tänään kasaan kunnon yrityksen 3000 pisteestä läpi? Lähellä ollaan @ 2985.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Jenkkitalous vahvempi kuin Q2 BKT antoi ymmärtää
Seuraava
Volatiliteetti ennätysalas – alkaako puheet korjausliikkeestä?