11.09.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • EU:n Bernier: Brexit-sopimus realistinen 6-8 viikossa 
  • Trumpin hallinto yrittää nopeuttaa kongressin hyväksyntää EU-sopimukselle 
  • Pörsseissä varovaista optimismia viikon aluksi 

Uutisvirrat useammalta saralta hälvensivät pahimpia poliittisia pelkoja ja Euroopan pörssit avasivat viikon rauhallisissa merkeissä pääsääntöisesti pienellä plussalla. Myös Yhdysvalloissa sekä S&P500, että Nasdaq katkaisivat neljän päivän laskuputken. 

Euroopan Unionin Brexit-neuvotteluista vastaava Michel Barnier kertoi, että Brexit-sopimus on realistista saada kasaan seuraavan 6-8 viikon aikana. Positiivista uutisvirtaa, mutta samaan aikaan May joutuu taistelemaan oman puolueensa brexitin puolestapuhujia vastaan. Entisen ministerin Bakerin mukaan jopa 80 konservatiivia olisi Mayn Brexit-ehdotuksia vastaan. Bernierin positiivinen viesti kuitenkin vahvisti puntaa sekä euroa, että dollaria vastaan. 

Myös Yhdysvaltojen ja Euroopan välisistä neuvotteluista saatiin positiivista uutisvirtaa kun tietojen mukaan Trumpin hallinto pyrkisi nopeuttamaan kongressin hyväksyntää EU-sopimukselle. Läpimeno vielä epäselvää, mutta rohkaisevaa siltä kantilta, että kauppasota ei olisi laajenemassa ainakaan Euroopan suuntaan. 

Italian valtionlainojen korot olivat laskussa kun valtionvarainministeri Tria vakuutteli Italian tulevan budjetin pysyvän EU:n sääntöjen puitteissa. Italian 10-vuotisen lainan korko laski reilu 10 korkopistettä pienentäen samalla korkoeroa Saksan valtionlainoihin. 
 
Talouskalenterissa on tänään talousluottamusindeksejä Saksasta ZEW-indeksien muodossa. Aamun ykkösuutinen oli huhu jonka mukaan kiinalainen Anta harkitsisi Amer Sportsin ostoa. Vain huhu tässä vaiheessa, mutta osake avasi noin 10 % nousuun ja noin kymmenen minuutin jälkeen kaupankäynti keskeytettiin yhtiön pyynnöstä.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pörssit jatkoivat laskettelua
Seuraava
Tekno-osakkeet vetivät markkinan nousuun