09.03.2016

  • Varovaista hiippailua
  • Raaka-aineet vetivät henkeä
  • Citigroupilta tulosvaroitus


Päivä on valjennut Aasiassa laskutunnelmissa, mutta Euroopassa avaus on nousemassa plussalle. Osakkeet ja korot laskivat eilen sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Laskua seliteltiin lähinnä Kiinan heikoilla ulkomaankauppaluvuilla. Citigroup antoi tulosvaroituksen – valitteli sekä investointipankkitoiminnan että välitystoiminnan laskeneita tuottoja.

Yhtä kaikki, selvää suuntaa ei tällä hetkellä ole. Meidän mielestämme eilinen oli aivan normaalia heiluntaa ja perus korjauspäivä tukevan nousun jälkeen. EKP tulee huomenna klo 15:30 ja siihen asti mennään pintakaasulla.

Raaka-aineet vetivät myös eilen hieman henkeä ja metallien hintojen lasku veti Euroopan metalli- ja kaivososakkeet jopa lähes 10 % laskuun. Valtionlainakorot laskivat hieman kautta linjan. Euro STOXX 50 -osakeindeksi on ollut 3000 pisteen tasoon kuin liimattuna nyt jo viisi päivää ja eiköhän tänään saada sarjalle jatkoa.

Eilisen hiljaisesta uutispäivästä voidaan poimia Iso-Britannian keskuspankin Carneyn puheenvuoro, jossa hän varoitteli EU-eron riskeistä. IMF varoitteli globaaleista kasvuriskeistä. USA:n pienyritysten luottamusta mittaava NFIB-luottamusindeksi maalasi omaa varoittelevaa kuvaansa yrittäjien sentimentistä. Maria Sharapovaa olisi jonkun pitänyt varoitella dopingin riskeistä.

Tänään ei saada merkittäviä talouslukuja. Euroopassa avataan pari prosentin kymmenystä plussalle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Markkina poikittaisliikkeessä torstaihin asti?
Seuraava
​Televisiosta viimeinkin asiallista realitya - tänään klo 15:30