28.09.2016

  • OPEC-diili jäämässä jälleen haaveeksi
  • Yhdysvaltojen kuluttajaluottamus vahva
  • Valtionlainat Euroopassa syvemmälle miinukselle.

Öljyn hinnan nousut optimismilla siitä, että OPEC saisi sovittua tuotannonrajoituksista, jäävät kerta toisensa jälkeen hyväksi mahdollisuudeksi myydä. Niin kävi tälläkin kertaa. Öljy (WTI) on jälleen alle 45 taalaa lähes 3 % laskun jälkeen.

Kokouksesta kuultujen kommenttien mukaan sopu olisi ollut hieman aiempaa lähempänä, mutta tuotannonrajoituksiin asti ei yhteisymmärrys kuitenkaan riittänyt. Öljymarkkinoilla ylituotanto siis jatkuu. Seuraava kokous järjestetään marraskuussa.

Makrodatassa eilisen ykkösrivi oli Yhdysvaltojen kuluttajaluottamus, joka ylitti odotukset reippaasti. Indeksi hyppäsi lähes 10 vuoden huippuunsa. Olisi voinut kuvitella presidentinvaalien tuoneen hieman varovaisuutta. Vahva indikaatio jenkkien loppuvuoden ja ensi vuoden alun talouskasvua ajatellen.

Dollari onkin hieman vahvistunut eilisestä ja osakemarkkinat nousivat Yhdysvalloissa, mutta Aasiassa meno kääntyi päälaelleen. Pankit Aasiassa laskukärjessä. Euroopan avaus näyttäisi kuitenkin sinnittelevän plussalle. Deutsche Bankin tilanteesta ei ole kuulunut tänään aamulla merkittävää uutta. Pankin CEO vakuutteli Bildin haastattelussa, että valtion tukea ei tarvita.

Keskuspankkiirien puheenvuoroistakaan ei saatu eilen suuntaa markkinnoille. EKP:n Coeuré vakuutteli superkevyen rahapolitiikan jatkuvan vielä pitkään. Niinkö? Déjà vu on tässä yhteydessä jo vahva understatement, mutta silti markkinat ostivat valtionlainoja. Saksan kymppivuotinen lähenteleekin jo -0,15 % tasoja ja Suomen vastaava painui myös miinukselle. Jenkkikorkojen laskua seliteltiin lähestyvillä presidentinvaaleilla. Koska jokaiselle markkinaliikkeelle ”pitää” aina olla joku selitys.

Tänään rauhallinen päivä odotettavissa - kalenterissa uudet kestokulutushyödyketilaukset Yhdysvalloista.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Clinton otti ensimmäisen erän
Seuraava
OPEC yllätti pienellä tuotannonleikkauksella