08.03.2016

  • Laiha uutispäivä eilen
  • Aasiasta muutamia heikkoja lukuja
  • Ennen torstaita ei tapahtune paljoa


Liikkeet jäivät eilen maltillisiksi ja uutistikkerissä oli varsin hiljaista. Saksan teollisuustuotanto kasvoi tammikuussa ja se otettiin ilolla vastaan. Puheenvuoroista poimitaan Fedin varapääjohtaja Fischer, joka loi uskoa palkkainflaatioon, koska sen on Fischerin mukaan väistämättä noustava työvoiman kysynnän perässä.

Raaka-aineet jatkoivat isossa kuvassa ylöspäin ja Brent-raakaöljylaadun hinta menee jo 40 taalassa, eli kuluvan vuoden huipuissa. Presidenttiehdokas Clinton jutteli eilen rajoittavansa liusketuotantoa, mikäli hän voittaa vaalit, mutta kommentti sai osakseen (ansaittuakin) skeptisyyttä. Osakkeissa ja koroissa liikkeet jäivät lopulta kuitenkin pieniksi.

Suurimmat vedot lienevät jo sisällä ennen EKP:n paketin julkistamista (torstaina klo 15:30) ja oletamme liikkeiden jäävän pieniksi siihen asti. Koron lasku ja ostojen lisäys on varmuudella hinnoissa, mutta nähtäväksi jää onko Draghi keksinyt jotain muuta.

Kiinan vienti ei yöllä julkistettujen tilastojen ole vieläkään toipumassa. Alkuvuoden aikana viennin supistumisen kulmakerroin on ollut reilun noin 10 prosentin tasolla. USA:sta ja Euroopasta tulisi saada indikaatiota selvästi vahvemmasta talouskehityksestä, jotta Kiinan viennin lasku kääntyisi. Positiivisella nuotilla: Kiinan ulkomaanvaluuttareservit supistuivat selvästi odotuksia vähemmän.

Tänään kuullaan euroalueen BKT:n kehityksestä, Iso-Britannian keskuspankin Carney pitää puheen ja Koneesta irtoaa 1,40 euron osinko. Rauhallinen meno jatkunee.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Uskomme EKP:n toimittavan torstaina
Seuraava
Markkinat jatkoivat ilman yhtenäistä suuntaa