06.04.2016

  • Flegmaattista ja innotonta?
  • EKP:n paketti ei pure?
  • Tuloskaudesta piristäjäksi?


EKP:n likviditeettiruiskeesta ei ole kuukauttakaan ja markkinat ovat jälleen hieman haluttoman ja innottoman tuntuiset. Korkosijoitukset ovat pärjänneet EKP:n jälkeen hyvin ja osakkeet huonosti. Poimintana pankkiosakkeet, jotka ovat laskeneet noin 10 % siitä, kun markkinat lähes yksimielisesti tulkitsivat EKP:n paketin olevan pankeille suotuisa.

Mausteensa soppaan on toki tuonut öljyn laskenut hinta, mutta olemme edelleen sitä mieltä, että siitä ei löydy koko selitystä heikkoon riskimomenttiin. On öljy edelleen paljon korkeammalla kuin helmikuun pohjissa.

Markkinaliikkeistä poimitaan Saksan kymppivuotinen valtionlainakorko, jonka löytää tänään aamusta jo alle 0,10 prosentista. Turvasatamat kelpaavat.

USA:n palvelusektorin ISM-indeksi ylitti odotukset maaliskuun osalta, mutta euroalueella palvelusektorin PMI:t jäivät konsensuksesta hieman. Saksan edellispäivänä julkaistut vaisut tehdastilaukset saivat siis jatkoa heikentämään euroalueen sentimenttiä. Euroalueen eilinen vähittäismyyntilukujen ”positiivinen yllätys” voidaan mielestämme laittaa erittäin heikkojen vertailulukujen piikkiin.

IMF:n Lagarde ei yleistä tunnelmaa paljoa auttanut kommentoimalla maailmantalouden näkymiä ja Kreikan sekoilua varsin synkeään sävyyn.

Tänään aamulla julkaistut Saksan teollisuustuotantoluvut ja Kiinan vahvat luottamusluvut (Caixin PMI) riittänevät saamaan markkinan plussa-avaukseen. Talouslukujen suhteen on muutoin tänään hiljaista. Fed julkaisee illalla edellisen kokouksensa pöytäkirjat, jotka tuskin kuitenkaan tuovat valoa epäselvyyteen avomarkkinakomitean rahapolitiikan tulevasta suunnasta.

Edelleen tuntuu siltä, että hyvät uutiset riittävät tällä hetkellä ehkä juuri laskun katkaisemiseen, mutta nousuun tarvittaisiin jo jotain merkittävämpää. Batter up: Q1 tuloskausi!

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
​Öljy pyrkii takaisin kuskin paikalle
Seuraava
Yritysten tuloksista kaivattua tukea kevyelle rahapolitiikalle?