19.12.2016

  • Kestääkö riskimarkkinoiden nousu vuoden loppuun asti?
  • Useat osakeindeksit parhaillaan yliostettuja
  • Päivän ainoa datapiste Saksasta

Markkinoilla vedettiin kovimman ostoinnon suhteen perjantaina hieman henkeä ja vastaava moodi näyttää jatkuvan myös tänään.

Tulee mielenkiintoinen loppuvuosi. Suurin osa koko vuodesta mentiin pääasiassa erittäin maltillisilla markkinaliikkeillä. Loppuvuoteen saatiin kunnon rykäisy ja lomakautena kun volyymit vielä putoavat, niin heilunta jatkunee reippaana ja välipäivinäkin saatetaan vielä nähdä keskimääräistä suurempia liikkeitä.

Euro STOXX 50 ja DAX -indeksit ovat parhaillaan yliostettuja 14 päivän RSI:llä mitattuna ja S&P 500 ei sekään ole kaukana yliostetusta. Alkaako markkinoita houkuttaa voittojen kotiuttaminen? Ainakaan Euroopan osakemarkkinoilla moiseen ei ole montaa mahdollisuutta tämän vuoden aikana ollut.

Viikonloppuna otsikoita hallitsivat Kiinan ja Yhdysvaltojen sotilaalliset jännitteet, mutta markkinoiden kannalta tällä asialla ei tunnu olevan merkitystä.

Taaleri Sijoitusideoiden Marine Harvest kävi yrityskaupoilla: kanadalainen Gray Aqua Company siirtyi MH:n omistukseen yhtiön mittakaavassa pienehköllä noin 15 miljoonan dollarin kauppahinnalla. Kauppa edesauttaa MH:n kasvupyrkimyksiä etenkin Kanadan itärannikolla.

Fedin Yellen pitää tänään vuoden viimeisen puheensa, joskin kaikki sanottava lienee jo sanottu Fedin kokouksen yhteydessä 14.12.. Työmarkkinat ovat joka tapauksessa puheen aiheena.

Yhtä yllätyksetöntä tapahtumaa odotamme huomiselta Japanin keskuspankin kokoukselta, joka samalla niputtaa mielenkiintoisen keskuspankkivuoden 2016. Huomenna äänessä myös Iso-Britannian May – pääministeri valottaa Brexitin tilannetta.

Päivän ainoa merkittävä datapiste, Saksan IFO-indeksi, julkaistiin juuri ja se jäi hieman odotuksista. Markkinat ovat aamun osalta lähes muuttumattomina perjantain päätöstasoihin verrattuna.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Korkojen nousu ei paljoa huoleta
Seuraava
Terrorismiepäilyt varjostavat, mutta markkinat eivät ole taipuneet