01.11.2016

  • Usko OPEC:in leikkauksiin vähissä
  • Trump kirii viime metreillä?
  • Tänään jenkkien ISM:t

Öljyn hinta laski eilen ja energiasektorin osakkeet vetivät myös laajat indeksit laskuun. Syy oli vanha tuttu, eli markkinat epäilevät öljyntuottajamaiden todellista aikomusta laskea tuotantomääriään. Huolimatta siis siitä mitä OPEC:in viimeistä edellisessä kokouksessa sovittiin. Muuten uutisissa aika rauhallista – USA:ssa pari suurta yrityskauppaa, jotka hieman tukivat sentimenttiä.

Aamun talousdatassa Kiinan ostopäällikköindeksit julkaistiin odotuksia vahvempina – teollisuuden luottamus 52,1 ja palvelualojen luku 54,0. Etenkin teollisuudessa näkymät ovat nyt hyvät – indeksi on korkeimmalla tasollaan noin kahteen vuoteen. Japanin keskuspankin kokouksesta ei raportoitavaa.

Viimeisten gallupien mukaan päättämättömien äänestäjien määrä on tippunut ja Trump on samalla kirinyt eroa Clintoniin pienemmäksi. Epävarmoja äänestäjiä on siis siirtynyt kannattamaan Trumpia. Äänien kokonaismäärässä ero on kutistunut noin 3 % tasolle, mutta todellinen tilanne, eli osavaltiokohtaiset numerot suosivat Clintonia edelleen selvemmin. Nyt on tasan viikko aikaa äänestyspäivään.

Taaleri Sijoitusideoiden Pandora julkaisi vahvan Q3 raportin ja odotamme tulosennusteisiin nostoja. Yhtiön liikevaihto oli linjassa odotusten kanssa ja liikevoitto meni muutamalla prosentilla yli, minkä lisäksi yhtiö nosti kannattavuusohjeistustaan. Myynti ylitti odotukset etenkin Aasiassa kun samalla Yhdysvalloissa oli edelleen käynnistymisvaikeuksia. EBITDA-marginaaliksi yhtiö ohjeisti vanhan 38 % sijaan nyt 39 %. Sekä tuotanto- että markkinointikustannukset olivat Q3:lla odotuksia alhaisemmat. Osake reagoi positiivisesti.

Toinen yhtiömme Cancom julkaisi tänään alustavat Q3-lukunsa. Ei suurta draamaa. Liikevaihto laski vertailujaksoon nähden hieman ensi kertaa noin kolmeen vuoteen ja samoin tuloksesta olisimme odottaneen hieman enemmän. Pilvipalveluissa muutamat projektien viivästymiset vaikuttivat Q3:lla, mutta toisaalta kannattavuus oli edelleen hyvällä tasolla. Paljon on kiinni siitä, uskooko projektien viivästymisten jäävän kertaluonteisiksi. Yhtiö ei ole antanut ohjausta koko vuodelle. Positiivinen näkemyksemme on ennallaan.

Tänään kalenterissa tärkeät Yhdysvaltojen ISM-indeksit, ei muuta makroa. Markkinat avaavat lievästi plussalle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Tällä viikolla paljon talousdataa ja keskuspankkien kokouksia
Seuraava
Viimeiset vaalihermoilut käynnissä