30.08.2016

Loppuviikosta sähinää, sitä ennen rauhallista


  • Hiljainen startti viikolle, Lontoo lomilla
  • Jenkkiluvut ”aikataulussa”
  • Torstaina ISM ja perjantaina työkkärit

Yellenin perjantain vihjailut koronnoston lähestymisestä saivat tukea eilisistä makrotalousluvuista, kun Yhdysvaltojen yksityinen kulutus ja tulot kehittyivät odotetun vakaasti. Etenkin kestokulutushyödykkeiden menekki vilkastui, joka on varsin odotettukin seuraus maan kohentuneesta työllisyystilanteesta.

Markkinat aloittivat viikon rauhallisesti ja Lontoon kiinniolo alensi kaupankäyntivolyymeja normaalitasoista. Korot ottivat nousujaan hieman takaisin ja osakkeet laskivat Euroopassa muutamana prosentin kymmenyksen. Jenkkiosakkeet puolisen prosenttia ylös ja sama suunta on jatkunut Aasiassa. Japanista saatiin yksityisestä kulutuksesta rohkaisevia datapisteitä ja se on tukenut aamun riskinottohaluja.

Kohtuullinen arvaus lienee se, että markkinoilla himmaillaan vielä tänään ja huomenna, kunnes loppuviikon jenkkidatasta vedetään uudet johtopäätökset Fedin korkopolusta. Torstaina siis ISM-indeksit ja perjantaina julkaistaan viralliset työmarkkinatilastot.

Enemmistön, ja etenkin osakesijoittajien, nopea vastaus tällä hetkellä lienee, että ”hyvä luku on huono luku”, koska vahvat luvut kannustavat Fediä nostamaan, ja tämä lyhyellä tähtäimellä söisi riskisentimenttiä. Mutta, vähänkään pidemmällä aikavälillä tilanne muuttuukin niin nopeasti kuin mihin vain markkinateemat pystyvät.

Näkemyksemme pitää, eli mielestämme jenkkitalous tulee kestämään hallitut ja maltilliset koronnostot.

Tänään saadaan klo 12:00 euroalueelta teollisuuden ja palvelualojen luottamusindeksit ja klo 17:00 Yhdysvalloista Conference Boardin kuluttajaluottamusindeksi. Lontoo palaa pitkältä viikonlopulta. Fedin johtajistolla tänään hiljaiseloa, mutta huomisesta alkaen taas kommentteja useammaltakin FOMC:n jäseneltä.

Eurooppa avaa pari kymmenystä plussalle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fediltä odotetaan nostoa – dollari vahvistui
Seuraava
Apple pääsi kuin koira veräjästä, metalliyhtiöt paineessa