10.06.2016

  • Saksan 10-v korko on jo lähes nolla
  • Brexit-riskit hienoisessa laskussa
  • TLTRO II ensimmäinen huutokauppa 22.6.

Tutut puheenaiheet jatkavat markkinateemoina. Fedin koronnostosuunnitelmat ja Brexit-riskit hallitsevat otsikoita. Saksan 10-vuotisen valtionlainan tuotto on enää 3 korkopistettä, eli 0,03 %. Aika hurjaa meininkiä. Ollaan jo alle helmikuun pohjien. Onko noiden lappujen ostamisella enää miten paljon tekemistä järkevän finanssisijoittamisen kanssa? Toisaalta, korkojen nousua puoltava fundatriggerit ovat vähissä kuin huuhkajilla maalipaikat.

Kannattanee varautua siihen, että markkinaliikkeet ovat mieluummin voimistumassa kuin tasaantumassa. Kesälomat lähestyy, Brexit lähestyy, Fed lähestyy, Espanjan vaalit lähestyy, ja samaan aikaan EKP ajaa bondimarkkinoilla kaasu pohjassa. Likviditeetti-raukka on kovilla suhteessa markkinoiden hermostuneisuuteen ja se eskaloinee markkinaliikkeitä lähiviikkoina.

Tähän yhtälöön ei ole hyvä lisä eiliset jutut siitä, että TLTRO II -operaation kysynnästä saatiin hieman huolestuttavia indikaatiota. Onko pankeilla likviditeettiä jo liiankin kanssa jos miinuskorkoinen laina ei kelpaa? No, ei mennä asioiden edelle. 22.6. järjestetään ensimmäinen huutokauppa ja sen jälkeen ollaan viisaampia.

Brexit-riski on markkinahinnoittelun mukaan sentään vaihteeksi hieman laskussa. Iso-Britannia päätti antaa kansalaisille hieman lisäaikaa äänestykseen rekisteröitymisen kanssa ja sen tulkittiin olevan positiivista EU-kannattajien leirille. Brexitin todennäköisyys hinnoitellaan nyt noin 25 %:iin.

EKP:n Draghi oli eilen äänessä, mutta uutta yllättävää ei kuultu. Draghi penäsi jälleen kerran jäsenvaltioilta kasvua tukevia finanssipoliittisia toimenpiteitä ja rakenteellisia uudistuksia.

Ei tärkeitä makrolukuja eikä yhtiöuutisia eilen.

Tänään Michiganin yliopiston keräämä luottamusindeksi Yhdysvalloista. Venäjän keskuspankki leikannee korkoa ensi kertaa vuoteen. Ensi viikko on jälleen talousdatan osalta kiireinen, mutta palataan siihen maanantaina, jolloin heti aamusta annamme tulkintamme Kiinan viikonlopun datapaketista.

Jalkapallosta puheen ollen: Isäntämaa Ranska lähtee ennakkosuosikkina jalkapallon EM-kisoihin (kyllä, oikeasti), Ruotsissa uskotaan Zlatanin johdattavan joukkueensa ihmetekoihin, ja meillä uskotaan että pari viikkoa pomputellaan ja lopulta Saksa voittaa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Raaka-aineralli jatkuu varastojen ja Kiinan avulla
Seuraava
Brexit-äänestys menossa tiukaksi