24.03.2016

Laskutunnelmissa kohti pääsiäistä


  • Vaisu viikko päättymässä vaisusti
  • Isossa kuvassa osakkeet kuitenkin houkuttelevat
  • Konecranesin ja Terexin fuusio vastatuulessa


Markkinoiden riskisentimentti on tällä hetkellä varsin valjua ja tuntuukin, että nyt ollaan jollain tapaa odottavassa moodissa. Öljyn ja muidenkin raaka-aineiden nousun hyytyminen on vaikuttavien tekijöiden listan kärkipäässä. Yhdysvaltojen energiajärjestö EIA:n raportin mukaan öljyvarastot ovat nousseet selvästi odotuksia enemmän. Energiasektorin osakkeet olivat eilisessä laskupäivässä suurimmat kärsijät. Datakalenterista poimitaan eiliseltä Yhdysvaltojen uusien asuntojen myynti, joka oli helmikuussa odotetulla tasolla.

Jos katsotaan markkinahälinän taakse, eli unohdetaan hetkeksi paljon huomiota saavat päiväliikkeet, niin kokonaisuudessaan ympäristö on osakesijoittamiselle mielestämme edelleen suotuisa. Keskuspankkien rahapolitiikan linja on aggregaattitasolla erittäin elvyttävä, joka tulee pitämään korkoja alhaalla vielä kauan, ja samalla makrotalouden tilaa kuvaavat luvut ovat kohentumassa, etenkin Yhdysvalloissa, mutta myös Euroopassa.


Aamun yhtiöuutisista löytyy Konecranes ja yhtiön neuvottelut osakevaihtofuusiosta yhdysvaltalaisen Terexin kanssa. Viimeisin käänne on se, että Terex on ilmoittanut saaneensa kiinalaiselta Zoomlionilta ei-sitovan käteistarjouksen 31 dollaria per osake ja jatkavansa neuvotteluja tarjouksen muuttamisesta sitovaksi. Terexin kurssi nousi tiedotteen julkistamisen jälkeen USA:n jälkipörssissä 6,5 % noin 26 dollarin tasoille, eli markkinat ainakin jotain todennäköisyyttä laskevat Zoomlionin tarjouksen läpimenolle. Kääntäen: Konecranesin ja Terexin fuusion todennäköisyys on nyt aikaisempaa alhaisempi. Negatiivinen käänne Konecranesin kannalta, koska Zoomlionin tarjous on selvästi Konecranesin tarjousta korkeampi ja mikäli se muuttuu sitovaksi, menee Terex erittäin suurella todennäköisyydellä kiinalaisille.


Tänään jatketaan todennäköisesti varovaisissa tunnelmissa kohti pitkää viikonloppua. Kalenterista löytyy tärkeät Markitin USA:n PMI:t sekä USA:n kestokulutushyödykkeiden tilaukset. Markkina jatkaa Euroopan avauksessa alaviistoon.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
USA:n ja euroalueen PMI-luvut huomion kohteena
Seuraava
Markkinoilla rauhallista pääsiäisen yli