24.08.2018

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153

Kiinan ja Yhdysvaltojen kauppasotaneuvotteluista ei läpimurtoa
Pörssien hiljaiselo sai jatkoa
Eilen julkaistu talousdata odotettua pehmeämpää

Maailman pääindeksien liikkeistä ei ole eiliseltäkään juuri mitään kerrottavaa. Tällä kertaa etumerkki oli useimpien kohdalla negatiivinen eikä siihen mitään todellista syytä ole sen enempää kuin keskiviikon positiiviseen etumerkkiin. Tästä viikosta kertoo hyvin se, että S&P500 –indeksi on liikkunut 23 pisteen sisällä eli koko viikon huippujen ja pohjien vaihteluväli on 0,79 %. Todennäköisesti jopa iltapäivälehtien toimittajilla olisi haasteita keksiä klikkiotsikoita. 

Kiina ja Yhdysvallat kävivät alemman tason neuvotteluja ensimmäistä kertaa kesäkuun jälkeen mitä jo itsessään voi pitää jokseenkin positiivisena merkkinä. Nyt käydyistä neuvotteluista ei saatu konkreettisia tuloksia, mutta odotukset olivat alhaiset ennen tapaamista. Kiinan kauppaministeriö tosin kommentoi maiden käyneen rakentavia, rehellisiä keskusteluja ja, että molemmat maat pitäisivät linjan auki. 

Eilen julkaistut ostopäällikköindeksit jäivät kautta linjan odotuksista. Euroalueen teollisuuden ostopäällikköindeksi oli 54,6 ja jäi sekä odotuksista (55,2), että edellisistä lukemista (55,1). Kuluttajaluottamus jäi puolestaan selkeästi ja oli alimmalla tasollaan sitten kesän 2017 joskin taso on edelleen varsin hyvällä tasolla. Myös Yhdysvalloissa ostopäällikköindeksit jäivät odotuksista sekä teollisuuden, että palvelujen osalta. Luvut ovat kuitenkin edelleen hyvällä tasolla ja kysymys on enemmänkin siinä milloin koronnostot alkavat purra ja onko voimakkain kasvu jo nähty? 

Pörssit ovat avaamassa yllätys yllätys jälleen nollan tuntumaan. Mukavaa viikonloppua kaikille lukijoille! 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Fedin pöytäkirjoista ei merkittävää uutta tietoa
Seuraava
Yhdysvallat ja Meksiko sopivat uudesta kauppasopimuksesta
Miikka Kuusi