29.11.2017

  • John ja Jane Doen luottokortit vinkuivat Black Fridayna ja joulu sujunee vastaavissa merkeissä
  • Republikaanien veroehdotus senaatin äänestykseen
  • Onko Pandoran kurimus helpottamassa?

Osakemarkkinat saivat sysäyksen ylöspäin vahvoista Yhdysvaltojen kuluttajaluottamuksesta. Viides nousukuukausi toi indeksin jo 17 vuoden huippuunsa. Hyvä talouskasvu, alhaiset korot, vahvistuva työmarkkina ja optio vielä verohelpotuksestakin, niin kummakos tuo jos luottamusta löytyy.

Tätä vasten on helppo ajatella, ja vielä kun Black Fridaynkin myyntiluvut menivät heittämällä yli ennakkoarvioiden, että eiköhän joulukauppa tule näillä näkymin käymään erittäin vilkkaana.

Jenkkiosakkeet nousivat eilen lopulta noin prosentilla. Pankkiosakkeet vetivät eilistä nousua ja se johtunee suurelta osin Fedin tulevan pääjohtaja Powellin kommenteista, joiden mukaan hän ei näe tarvetta pankki- ja finanssisektorin lisäregulaatiolle.  Hyvä vire on jatkunut kohtalaisena Aasiassa ja myös Eurooppaan saadaan tänään nousuavaus.

Veroalesta vielä: republikaanien ehdotuskin nytkähti eilen pari jaardia lähemmän end-zonea, kun senaatin budjettikomitea löi siihen leimat kanteen ja lähetti eteenpäin senaatin äänestykseen. Äänestyksen on määrä tapahtua loppuviikosta.

Lehtitietojen mukaan Iso-Britannia olisi valmis nostamaan erorahaa jo 45-55 miljardiin euroon päästäkseen neuvotteluissa eteenpäin. Toivottavasti prinssi Harry on tekemässä pitävämmän avioehdon.

Taaleri Sijoitusideoiden Pandora nousi eilen 6,3 %, kun yksi yhtiön osaketta lyhyeksi myynyt taho ilmoitti jo toistamiseen hieman pienentäneensä shorttipositiotaan. Tästä huolimatta yli 10 % koko yhtiön osakekannasta on edelleen shortattuna yhteensä noin kourallisen pelurin toimesta. Mikäli muutkin tekevät lähitulevaisuudessa päätöksiä positioiden sulkemisesta, näemme osakkeen yliperformoivan markkinan selvästi. Yhtiö myös ilmoitti antavansa ns. trading statementin (eli käytännössä tietoja liikevaihdon kehityksestä) ennen CMD:tä, joka on 16.1. Q4-tulos julkaistaan 6.2.

Markkinat ovat juuri nyt siinä määrin innokkaana kääntämässä taas riskiturboruuvia auki, että Pohjois-Korean uusin ohjuskoe on saanut vain Tier II –tason palstatilaa.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
USA tänään kiinni, euroalueelta marraskuun PMI-ennakot
Seuraava
Optimismi USA:n veroalesta generoi tekno-osakkeisiin myyntiä