18.10.2018

  • Fed pitää kurssinsa ja bondeja hieman myytiin
  • Pankkiosakkeet esiintyivät edukseen
  • Dollari vahvistumassa jälleen euroa vastaan

Markkina oli ilmeisesti salaa toivonut Fedin jutelleen viime kokouksessaan korkojen nostojen rauhoittumisesta. Eilen julkaistuista kokouspöytäkirjoista kävi ilmi, että Fed kuitenkin pitää aikaisemmin kommunikoidun linjansa ja se sai USA:n korot nousuun, joskaan ei kovin dramaattiseen sellaiseen. Käyrä jyrkkeni hieman.

Inflaation suhteen kukaan avomarkkinakomitean jäsenistä ei nähnyt riskejä inflaation hidastumisesta – muutama jäsen sen sijaan riskejä sen kiihtymisestä. Voidaan samalla huomata, että kokous pidettiin ennen tuoreinta hieman pehmeäksi jäänyttä USA:n kuluttajahintadataa, mutta tuskinpa se näkemyksiä oleellisesti olisi muuttanut.

Korkojen nousu ja muutamat hyvät tulokset tukivat pankkiosakkeita muun osakemarkkinan jäätyä lähes muuttumattomille tasoille. Uutisissakin oli melko hiljaista ja yritysten osavuositulokset olivat kaikkien kiikarissa. Niiden osalta solidi meno jatkui, ei suurta draamaa. Neljää viidestä jenkkifirmasta raportoi tällä hetkellä odotuksia paremmista osavuosituloksista.

Dollari vahvistui hieman ja valuutta hamuilee jälleen tasoja alle 1,15 euroa vastaan. Öljyn hinta jatkoi viime päivien laskuaan, kun USA:n varastot ovat tuoreimman datan mukaan kasvaneet. Fundamenteissa öljyn suhteen ei muutosta – sanktiot ja niiden uhka pitävä hintaa ylhäällä. Makrossa USA:n asuntomarkkinadata jäi odotuksista.

Markkinat avasivat tänään lievään nousuun. Tuloksia kannattaa seurata aktiivisesti ja nyt niitä tulee jo Euroopastakin. Allekirjoittaneen näkemyksiä tuloskauden erityispiirteistä aamuvirkuille huomenna MTV:n Markkinaraadissa.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Q3-tulokset näyttävät USA:ssa menevän yli odotusten
Seuraava
Matsi Italian ja EU:n välillä kiristyy markkinoiden hinnoitellessa nousevia riskejä euroalueelle