08.03.2017

  • Uutisvirta jatkui hiljaisena
  • EKP joutuu turvautumaan yhä lyhyempiin bondeihin
  • Kiinan kauppatase yllättävän alijäämäinen helmikuussa

Markkinoilla, uutisissa ja talousdatassa oli eilen hiljaista. Osakkeet laskivat sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa, mutta vain marginaalisesti. Korkomarkkinoilla liikkeet olivat jälleen hieman osakkeita jännittävämpiä.

Euroalueella lyhyt pää nousi, kun EKP:n osto-ohjelman maanantaina julkaistujen yksityiskohtien mukaan ostettujen paperien keskimääräinen maturiteetti laski helmikuussa selvästi. Tiedossa toki oli, että ostosäännöt muuttuivat helmikuulle, mutta liikkeen suuruus on hieman yllättänyt markkinat. Yhdysvalloissakin ”kymppivuotinen” sinnitteli 2,50 % tason päälle.

Markkinaa potentiaalisesti liikuttavista kommentaattoreista poimitaan presidentti Trump, joka jälleen kerran vakuutteli pyrkimysten lääkkeiden hintojen laskuun jatkuvan. Olemme Taaleri Sijoitusideoissa ottaneet näkemystä lääketeollisuuden osakkeiden hyvän kehityksen puolesta ja ainakaan toistaiseksi markkinat eivät ole em. juttuja juurikaan pelästyneet. Sektorin osakekurssit ovat kehittyneet viimeisen 3 kk aikana erinomaisesti suhteessa S&P 500 -indeksiin.

Tuorein mielenkiintoinen makrodata tulee Kiinasta, jossa maan kauppatase valahti miinukselle ensimmäistä kertaa noin kolmeen vuoteen. Tuonti (paikallisessa valuutassa) kasvoi vuositasolla peräti 44 % ja vienti 4,2 %. (kyllä, ei pilkkuvirhettä). Datan luotettavuutta voi aina Kiinan tapauksessa kyseenalaistaa, mutta raaka-aineiden hintojen nousulla on myös vaikutusta. Kiinalaisen uuden vuoden ajoitus vaikuttaa

Tänään Yhdysvalloista ADP:n laskema uusien työpaikkojen määrä. Odotus on 189,000. Luvulla on kuitenkin relevanssia oikeastaan vain perjantaihin asti, jolloin julkaistaan viralliset työmarkkinatilastot. Erittäin vinossa saavat ne luvut olla, mikäli Fed niiden perusteella vielä jättäisi korkoa nostamatta 15.3.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Korkojen terävin nousu otti hengähdystauon
Seuraava
EKP:n kokous tänään – Draghi edelleen järkkymätön