26.04.2018

  • Hyvä tuloskunto yrittää työntää osakkeita vastatuuleen, mutta vaisulla menestyksellä
  • Yksittäisten osakkeiden liikkeet suuria
  • Tänään EKP:n kokous

Korkojen viimeisin nousupyrähdys ei näytä minkäänlaisia hellittämisen merkkejä ja osakkeet tuntevat tämän voimakkaana vastatuulena. Eilen korot melko rauhallisina EKP:ta odotellessa. Dollari jatkoi vahvistumistaan euroa vastaan. Metallit horjuvat edestakaisin kovalla volatiliteetilla sen mukaan mitä markkinat ajattelevat venäjäpakotteiden jatkosta. Öljyn hinta jatkaa vahvana.

Hyvistä tuloksista huolimatta tauluissa on päivän päätteeksi joko punaista tai nollakehitystä. Odotuksien alle raportoineita rankaistaan melko kovalla kädellä ja 10 % liikkeet eivät ole mitenkään tavattomia. Positiivisista raporteista vastasivat eilen (jälleen kerran) teknoyhtiöt ja niistä etunenässä Facebook (jälkimarkkinassa +7 %) ja Qualcomm (+2 %).

Tänään kiintopisteenä tulosraporttien lisäksi EKP:n kokous ja Draghin lehdistötilaisuus klo 15:30. Suurin kysymys tulee olemaan EKP:n stanssi talouskasvuun ja inflaationäkymiin ottaen huomioon viimeaikainen selvä heikentyminen talousluvuissa, ja etenkin eteenpäin katsovissa luottamusindikaattoreissa. Uskomme että EKP:n pitkäjänteisyys elvytyksen suhteen kuitenkin jatkuu. Riskinä, jos jotain, näemme sen, että Draghi lisää jonkinlaista kyyhkymäistä retoriikkaa talouskasvun kehittymisen tarkkailemisesta. Eilen, hieman yllättäenkin, pari EKP:n jäsentä puhui jopa vahvistuneen luottamuksen puolesta, joten Draghin puheenvuoro tulee saamaan ison painoarvon.

Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kauppaneuvottelut nytkähtänevät eteenpäin ensi viikolla. Financial Timesin mukaan USA:n valtiovarainministeri Mnuchin delegaatioineen matkustaa ensi viikolla Kiinaan avaamaan keskustelut. Uskomme neuvottelutulokseen ennen pitkään päästävän ja kauppasodan tyyppiseltä skenaariolta vältytään.

Eilen ei saatu merkittävää talousdataa josta oikein uutisia pystyisi kehittämään. Tänään Saksan kuluttajaluottamus, josta markkinat toivovat tukea muuten erittäin heikkona pysytelleeseen luottamukseen euroalueella. Yhdysvalloista kestokulutushyödykkeiden uudet tilaukset maaliskuulta. Tulosraporteista poimitaan tärkeimpinä USA:sta teknoyhtiöt Amazon, Intel, Microsoft.

Markkinat avasivat eilisille tasoille ja ainakaan ennen Draghin pressitilaisuutta suuria liikkeitä tuskin nähdään.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Pari heikkoa Q1-raporttia sysäsi USA:n osakkeet eilen laskuun
Seuraava
Vahvistuva dollari markkinateemana