11.11.2016

  • Korot jyrkässä (lyhytaikaisessa?) nousussa
  • Kehittyvät markkinat paineessa vahvan dollarin myötä
  • Q3-tuloskausi alkaa olla paketissa

Korot jatkoivat eilen nousuaan jyrkällä kulmakertoimella ja se jarrutti osakkeiden menoa. Etenkin defensiivisten. Jenkkien kymppivuotinen 40 pistettä ylös hujauksessa. Onko koroissa latu nyt sitten auki miten ylös? No, me emme usko rajuun pitkäaikaiseen korkojen nousuun.

Kehittyvillä markkinoilla vastatuulta aiheutti vahvistuva dollari, jonka myötä alijäämäisten maiden lainanhoitomenot kasvavat. Samalla puhutaan siitä, että Trump lanseeraisi veroalen, jonka houkuttamana yritykset kotiuttaisivat varojaan takaisin tähtilipun alle. Tämä toisi lisäpainetta kehittyvien markkinoiden valuutoille.

Makrodataa ei eilen saatu. Trumpin ajatusten arvailu ja hallinnon nimitysten seuraaminen on nyt tärkeämpää, ja tämä ilman tippaakaan sarkasmia siis. Syklisiä osakkeita ja pankkeja suositaan defensiivisten kustannuksella, kun markkinat spekuloivat Trumpin aloittavan odotuksia suuremmat investoinnit infrastruktuuriin ja yrittävän regulaation höllentämistä finanssisektorilla.

Q3-tuloskauden loppuvaiheet menivät ohi aika vähällä huomiolla vaalihötäkässä. Katsotaan vähän miten meni nyt kun raportoineita on jo riittävästi johtopäätösten tekemiseksi.

Yhdysvalloissa 75 % yhtiöistä löivät osinkokohtaisen tuloksen ennusteet. Vuodentakaiseen verrattuna tuloskasvua oli keskimäärin noin 3 %. Mikä positiivisinta liikevaihdot kasvoivat myös noin 2 prosentilla. Tulosparannukset ovat olleet pitkälti kulujen karsimisen ansiota, joten olisi erittäin positiivista, mikäli myös liikevaihdot pysyisivät kasvussa. Huomioitavaa on, että mennyt kvartaali oli ensimmäinen EPS-kasvun neljännes yli vuoteen.

Euroalueellakin tulosyllättäjiä noin 58 %, eli päästiin niukasti historiallisten keskiarvojen yli. EPS-kasvua noin 3 %, mutta liikevaihdot kasvoivat vain noin prosentilla. Koko Euroopassa mentiin myös odotusten yli, mutta osinkokohtaisten tuloksien kasvu on jäämässä marginaalisesti negatiiviseksi verrattuna viime vuoden Q3:een. Energiatoimiala painoi tuloskuntoa sekä euroalueella että koko Euroopassa.

Tänään ei supertärkeää makroa. Yritetään mieluummin kuulostella Yhdysvalloista jos Trumpin leiri avaisi vähän suunnitelmiaan tulevasta hallinnosta.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Nopeasti siitäkin sitten selvittiin
Seuraava
Trumpin hallinnon muodostus tarkassa seurannassa