22.11.2017

  • Yellen varoitteli nopeasta nostotahdista
  • Saksassa paketti auki, uutta hallitusta neuvotellaan usealla kokoonpanolla
  • USA:n senaatti äänestää verouudistuksesta mahdollisesti jo viikon päästä 

Korkokäyrä jatkaa puheenaiheena samalla kun S&P 500, Dow Jones ja Nasdaq tekivät taas uusia huippuja. Olemme edelleen sitä mieltä, että niin pitkään kun pitkä pää ei laske ei käyrän tasaantuminen ole akuutti signaali talouden aktiviteetin hiipumisen alkamisesta. Ajallisesti pidemmän tähtäimen taloudellisten operaatioiden, on se sitten finanssisijoittamista tai reaali-investointeja, tuotto-riski –suhde kuitenkin kärsii tuottokäyrän tasaantuessa ja siksi tilannetta on syytä tarkkailla. Ympäristö on hyvin suurella todennäköisyydellä muuttumassa, mutta se tapahtuu hitaasti.

Helmikuussa väistyvä Fedin pääjohtaja Yellen varoittelikin eilen liian ripeästä nostotahdista, joka on uhka muutenkin kituuttavalle inflaatiolle. Tänään saadaan tuoreet kokouspöytäkirjat ja niistä todennäköisesti uutta indikaatiota odotetulle korkopolulle.

Saksassa kaikki muut vaihtoehdot kuin ne missä Lindnerin FDP on mukana, tuntuvat lehtikirjoittelun perusteella olevan edelleen auki. Jos maallikkopohjalta pitäisi veikata, niin uusia pikavaaleja ei tulla näkemään. Tämän aiheen emme näe kehittyvän markkinoille potentiaaliseksi keppihevoseksi alkaa keksiä seuraavaa ”poliittista kriisiä”, jonka perusteella pitäisi riskiä myydä.

Yhdysvalloista tuorein estimaatti senaatin veroreformin äänestysajakohdasta osuu jo kuun vaihteeseen. Arvauksia lopputuloksesta on erittäin vaikea esittää, mutta jonkinlaiseen veropakettiin uskomme. Markkinat varmastikin tämän myös jo hinnoittelevat, eli suurta markkinaliikettä emme odota emmekä näe mitään syytä ottaa tämän ympärille mitään spekulatiivisia positioita.

Tänään kuullaan Iso-Britannian budjetista ja illalla Fedin edellisen kokouksen pöytäkirjat. Talousdatassa Yhdysvaltojen kestokulutushyödykkeiden tilaukset lokakuulta ja Michiganin yliopiston laskema kuluttajaluottamusindeksi.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Saksan hallitusneuvottelujen tyssääminen ei säikäyttänyt
Seuraava
USA tänään kiinni, euroalueelta marraskuun PMI-ennakot