30.01.2018

  • USA:n valtionlainojen korot jälleen pykälällä ylös
  • Uutisrintamalla hiljaista
  • Makrossa tänään kuluttajaluottamusindeksejä

Tammikuuefektiä tai ei niin vuoden startti on ollut varsin positiivinen. Taustoista ja isosta kuvasta viikottaisessa markkinakatsauksessamme, jolla tulemme tästä eteenpäin korvaamaan maanantain Päivän Polttavat. Tämä tuotos siis jatkossakin normaalisti tiistaista perjantaihin.

Markkinoilla eilen päivän teema oli myydä valtionlainoja. Tämä nosti jenkkien 2-vuotisen koron jo 2,1 %:iin ja 10-vuotisen 2,7 %:iin. Osakkeet olivat siinä operaatiossa ottavana osapuolena.

Samaa teemaa sivusimme myös eilisessä markkinakatsauksessamme, eli kauanko korot ja osakkeet enää jaksavat nousta enemmän tai vähemmän käsi kädessä? Eilen eivät jaksaneet ja relaation kääntymisen normaalimmaksi on mielestämme pakko olla varsin lähellä.

Mistään yhdestä isosta uutisesta bondien myynti-into ei lähtenyt. Eurotaala yritti voimaakkaasti ylös torstaina, kun Draghi ei euroa erityisesti puolustanutkaan, mutta sen jälkeen ollaan liplateltu takaisin 1,23 tasoille.

Eivät nämä korkotasot vielä talouskasvua uhkaa, mutta jokainen korkopiste lisää alkaa varmasti tuntua osakkeita holdaavien hermoissa. Volat ovat samalla hiipineet ylös, vaikka osakkeet ovatkin pääasiassa vain nousseet, ks. taulukko.

Osakkeet ovat jatkaneet hienoisessa laskussa Aasiassa ja myös Euroopan avaus puoli prosenttia miinukselle.

Loppuviikosta Taaleri Sijoitusideoiden tuloksia: huomenna Outokumpu, joka jakaa markkinoilla mielipiteitä (me olemme positiivisen tulosylläyksen ja kasvavien pääomien palautusten leirissä), torstaina Novo Nordisk ja perjantaina Nokian Renkaat.

Makrodatassa tänään USA:sta Conference Boardin kuluttajaluottamusindeksi, joka otti joulukuussa selvästi alas huippulukemistaan. Tammikuulta odotetaan pientä toipumista. Euroalueelta Ranskan Q4 BKT 2,4 % vuositasolla meni kymmenyksellä odotusten yli. Loppupäivän aikana vielä klo 12 euroalueen vastaava luku, euroalueelta nippu luottamusindikaattoreita, sekä klo 15 Saksan inflaatio.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Miltä vahvistunut euro näyttää Draghin mielestä?
Seuraava
Markkinoilla ripaus realismia