11.10.2016

  • Öljylle tukea yllättävältä taholta
  • Pitkät korot jatkoivat nousuaan
  • Tuloskausi alkaa tänään

Markkinoilla sulateltiin eilen Yhdysvaltojen presidenttiehdokkaiden väittelyä ja seurattiin korkojen nousua. Myös öljy esiintyi vahvasti. WTI ($ 51,17) on nyt korkeimmilla tasoillaan yli vuoteen. Viimeisimmästä nousupiikistä on vastuussa yllättävä taho, Venäjän Putin, joka vihjaisi tuotannonleikkausten olevan todennäköisesti oikea vaihtoehto globaalin energiamarkkinan stabiliteetin edistämiseksi.

Yhdysvalloissa korkomarkkinat olivat kiinni (Columbus Day) ja se näkyi ”pikkuveljensä” osakemarkkinan alhaisina kaupankäyntivolyymeina. Energiasektori kuitenkin veti indeksit noin puoli prosenttia plussalle.

Euroopassa korot jatkoivat nousuaan. Brittien kymppivuotinen jatkoi toipumistaan Brexit-shokista ja nousi jo prosentin päälle. Punta ei saanut brutaalin viime viikon jälkeen vieläkään kiinteää maata jalkojensa alle, vaan heikkeni puolisen prosenttia lisää. Saksassa vastaavan 10-vuotisen valtionlainan korko kipusi vaihteeksi plussalle. Osakkeissa Eurostoxx50 nousi hieman toista prosenttia. Deutsche Bankin tilanteesta ei oleellista uutta eilen.

Aasiassa kauppaa käydään epäyhtenäisissä tunnelmissa. Hong Kongissa ja Koreassa osakkeet ovat laskussa ja Japanissa nousussa. Koreassa Samsungin (-6 %) lasku painaa tunnelmia. Uutisten mukaan puhelimia on vedetty myynnistä turvallisuustekijöiden takia.

Eilen ei merkittävää talousdataa. Saksan teollisuustuotannon piristyminen vahvisti kuvaa koko euroalueen teollisuuden piristymisestä loppukesästä. Tänään Saksasta ZEW-indeksi ja Yhdysvalloista NFIB:n pienyritysten luottamusindeksi. Alcoa aloittaa Q3 tuloskauden. Isossa kuvassa liikevaihtojen kasvu tekisi markkinoiden riskisentimentille eetvarttia.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Tv-väittelystä ei uutta, Clinton johtaa, markkinat rauhallisina
Seuraava
Tulos- (ja tulosvaroituskausi) käynnissä