05.01.2017

  • Fedin pöytäkirjat hieman lannistivat dollarin intoa
  • Volat pohjissa ja momentti-indikaattorit tapissa
  • Euroalueen inflaatio jatkaa vahvistumistaan – eikä vain öljyn takia

Ei nyt maalailla piruja seinille, mutta eilen uuden vuoden ensimmäisenä täytenä markkinapäivänä koneesta tuntui olevan hieman puhti pois. Euroopassa jäätiin nollille, mutta Yhdysvalloissa jäätiin toki pari kymmenystä plussalle.

VIX menee alle 12 ja Euroopan volatiliteetti (V2X) reilut 16 = Suojien ostaminen on nyt halpaa…

Euro STOXX 50:n ja DAX:in RSI:t ovat molemmat yli 75 = Hyviä (teko)syitä keventää…

Aggressiivisen eurooppalaisten osakkeiden ostamisen ei juuri nyt tule meidän mielestämme olla ensimmäisenä työlistalla. Tilanne voi nopeastikin muuttua ja pitkässä juoksussa olemme osakkeista positiivisia. Talousluvut ovat kiistatta vahvoja.

Jos korjausliike nähdään, on näkemyksemme se, että kone saa kyllä ilmaa siipiensä alle hyvinkin nopeasti.

Markkinoilla toivottiin eilen korkopolusta lisätietoja Fedin pöytäkirjoista, mutta merkittävää uutta ei niistä ollut luettavissa. Talousnäkymistä Fed oli edelleen positiivinen, mutta dollari ja korot ottivat hieman takapakkia.

Jenkeistä muuta: pari isoa vähittäiskauppaa (Macy’s ja Kohl’s) antoivat tulosvaroitukset.

Euroalueella inflaatio kehittyi odotetun vahvasti joulukuussa. Energian vetämänä, tietenkin, mutta myös pohjainflaatio koheni kymmenyksellä 0,9 prosenttiin. Muuallakin siis tapahtuu kuin öljyn hinnassa. Näkemys vahvistuu jatkuvasti siitä, että korkojen pohjat on nähty, vaikka EKP:n tavoitetasosta (lähellä mutta alle 2 %) kaukana vielä ollaankin.

Aasiassa Kiina raportoi aamuyöstä jälleen uusia lukuja. Vahvojen teollisuuden ostopäällikköindeksien kaveriksi saatiin nyt myös palvelualoilta positiivista. Ostopäällikköindeksi nousi korkeimmalle tasolleen yli vuoteen.

Seuraavia teemoja jos hahmottelee, niin paitsi Euroopan poliittiset kiemurat niin Trumpin lupausten toteutumisista ja toteutumisten aikataulusta alettaneen puhumaan aika nopeasti virkaanastujaisten (20.1.) jälkeen. Paljon on hinnoissa yritysveroalen ja yleisen protektionismin suhteen.

Markkinat avaavat pikku miinukselle.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Teollisuuden kehityksestä lisää vahvaa dataa
Seuraava
Yhdysvaltojen työmarkkina kiristyy edelleen