10.01.2017

  • Markkinoilla hengähdystauko – kurssit peruuttelivat perjantain nousut takaisin
  • Punta muutamien kuukausien pohjille PM Mayn puheista
  • Tuleeko tulosvaroituksia?

Startti vuodelle on ollut riskisentimentin suhteen erittäin positiivinen eikä sitä eilinen lievä laskupäivä (S&P 500 ja EuroSTOXX50 molemmat -0,4 %) vielä yksin kokonaan pois pyyhi. Laskupäivä nähtiin oikeastaan ilman suurempia uutisia. Saksan teollisuustuotannosta saatiin dataa – kasvu (+2,2 %) yllätti positiivisesti.

Korot eilen epäyhtenäisiä – Yhdysvaltojen kymppivuotinen nousi noin 5 korkopisteellä, mutta esim. Saksassa 10v korko laski pari pistettä. Riskilisissä ei mainittavia liikkeitä. Öljy laski reippaasti (WIT -3,8 %), kun USA:n tuotanto on tuoreimman datan mukaan kasvussa. Öljynporaustorneja on kesän määrään verrattuna käytössä jo yli 50 % enemmän. Erittäin alhaiselta tasolta toki lähdettiin.

Punta peruutteli (eilen peräti -1,3 %) alimmille tasoilleen sitten viime syksyn, kun markkinoilla sulateltiin PM Mayn juttuja Brexitistä. Maan ylin kirstunvartija Hammond vahvisti myös, että mitään tietoja Iso-Britannian ja EU:n tulevista kauppasuhteista ei vielä ole.

Uutisissa tänään aamulla Kiinan tuottajainflaatio jatkoi kipuamistaan kovinta tahtiaan yli viiteen vuoteen (PPI +5,5 % joulukuussa). Kuluttajahinnoissa sen sijaan pientä laskua, pääasiassa ruoan vaikutuksesta.

JPMorganin CEO Jamie Dimon kommentoi, että markkinat eivät vielä täydessä laajuudessa ymmärrä sitä miten nopeasti vahvistuva talous tulee Yhdysvalloissa nostamaan korkoja.

Samalla kun Macy’s ja Kohl’s tavaratalojen tulosvaroitukset ovat vielä tuoreessa muistissa, antoi Hudson’s Bay eilen omansa, joka on samalla jo toinen lyhyen ajan sisään. Hudson’s Bay näkyy katukuvassa luksustuotteita myyvän Saks Fifth Avenuen nimellä.

”Tulosvaroituskausi” on päällä ja toivoa sopii, että niitä ei kovin paljoa nähtäisi, koska näiltä tasoilta lienee monen helppo vähän kevennellä, mikäli jotain syitä (hyviä tai huonoja) sellaiseen saadaan.

Markkinat jatkavat tänään varovaisessa moodissa ja eilisille tasoille avataan. Kalenterissakin kevyttä: Yhdysvaltojen pienyritysten luottamusindeksi klo 13:00.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Yhdysvaltojen työmarkkina kiristyy edelleen
Seuraava
Trump siirtyy Twitteristä puhujapönttöön