15.01.2019

  • Viikkoon on mahtunut jo Kiinan huonoja lukuja sekä elvytyslupauksia
  • Q4 tuloskausi USA:ssa alkamassa – pankit etunenässä
  • Brexit-äänestys illalla – Mayn esitys kaatunee

Viikko alkoi heikoissa tunnelmissa, kun Kiinan huonot ulkomaankauppaluvut laskivat riskitunnelmia. Tänään kuitenkin Kiina ilmoitti (varsin yllätyksettömästi) lisäävänsä taloutta elvyttäviä toimenpiteitä. Maan keskuspankki lupasi ylläpitää riittävää likviditeettiä markkinoilla ja hallinto vihjasi sekä uusista julkisista investoinneista että verojen alentamisista.

Euroalueen teollisuustuotannosta saatiin eilen marraskuun dataa, joka oli kieltämättä surkeaa (-3,3 % y/y), mutta sen validiteetti markkinoiden kannalta ei ole suuren suuri. Heikko kehitys on ollut jo tiedossa muiden ajantasaisempien lukujen kautta. Yhtä kaikki euroalueen talouskasvu on heikoissa kantimissa. Huolia ei vähentänyt Saksasta saatu tukkuhintojen heikko kehitys.

Q4-tuloskausi on alkamassa toden teolla Yhdysvalloissa. Tuloksista ja yritysten näkymistä tullaan vetämään johtopäätöksiä etenkin siitä, mihin kuluvan vuoden ja ensi vuoden tulosennusteita asetellaan. Tällä hetkellä konsensus vaikuttaa melko vahvasti olevan sitä mieltä, että tulosennusteita joudutaan ottamaan alas.

Suuret jenkkipankit avaavat tuttuun tapaan pelin. Citin suhteen odotukset olivat erittäin alhaalla ja kurssikin laskenut lähes pystysuoraan, mutta tulos hieman yli odotusten kuitenkin (vaikka liikevaihtoennusteesta jäätiin) ja osake +4 %. JPMorgan Chase ja Wells Fargo tänään.

Ikuisuusvääntö Brexitin ympärillä jatkuu tänään äänestyksellä, josta kukaan ei odota oikeastaan mitään. Mayn ehdotus ei suurella todennäköisyydellä ole menossa läpi ja keskustelu pyöriikin jo sen ympärillä että mitä sen jälkeen. Markkinoilla puhutaan noin 20 % todennäköisyydestä sille, että May eroaa tänään hänen diilinsä kaaduttua, mutta mikäli näin ei käy kääntyvät katseet jälleen seuraavaan takarajaan, joka on ensi viikon maanantai...

Skenaarioita asian ratkaisulle on tällä hetkellä yhtä monta kuin on niiden keksijöitä, joten tyydymme informaatioedun puutteessa seuraamaan tilannetta ja suosittelemme välttämään johonkin oletettuun skenaarioon liittyviä positioita.

Tänään kalenterissa USA:n tuottajainflaatio, jonka odotetaan nousseen, eikä vähiten kauppasodan aiheuttamien hintapaineiden takia.
 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Osakkeet jatkoivat vihreällä USA:n vähittäiskauppasektorin paineesta huolimatta
Seuraava
Uusi Brexit-kansanäänestys vaikuttaa todennäköisemmältä