24.01.2019

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Valkoisen talon neuvonantaja Hassett – Q1 talouskasvu voi jäädä nollaan 
  • EKP:n kokous tänään, huomio Draghin kommenteihin talouskasvusta ja likviditeettioperaatioista
  • Suomessa tuloskausi kunnolla käyntiin, kun isoista yhtiöistä Kone raportoi tuloksensa 

Jos etsit dramatiikkaa näin torstaiaamun iloksi, kannattaa katsoa muualle kuin pörssien päätöslukuihin. Helsinki +0,04 %, EuroStoxx50 -0,02 %, S&P500 +0,22 %. Myös tänä aamuna kauppaa on Aasiassa käyty nollan molemmin puolin, Japanin Nikkei -0,09 % ja Shanghai komposiitti +0,4 %. 

Maailman talousvaikuttajien kokoonnuttua Davosiin keskustelemaan maailmantalouden tilasta, ei tuoreita kauppasotauutisia ei saatu. Valkoisen talon taloudellisiin neuvonantajiin kuuluva Kevin Hassett myönsi, että mikäli hallinnon sulku jatkuu maaliskuulle, voi Yhdysvaltojen Q1 talouskasvu jäädä nollatasolle joskin Hassett uskoi talouskasvun kiihtyvän jopa 4-5 prosentiin mikäli hallinnon sulku saadaan ratkaistua. Yhdysvalloissa äänestetään tänään sekä Demokraattien, että Republikaanien ehdotuksisaa hallinnon sulun lopettamiseksi, mutta tuskin kukaan läpimurtoa odottaa. 

Talousluvuista saamme tänä aamuna tammikuun ostopäällikköindeksiluvut Euroopasta sekä iltapäivällä Yhdysvalloista. Ostopäällikköindeksien lukemat ovat olleet Euroopassa jo vuoden laskusuunnassa (joskin lasku alkoi erittäin hyviltä tasoilta) ja riskimarkkinoiden positiiviselle skenaariolle on vaikea löytää lukemista tukea ennen kuin trendi tasaantuu tai kääntyy positiiviseksi. 

Myös EKP kokoustaa tänään ja iltapäivällä huomio kiinnittyykin Draghin kommentteihin talouden kehityksestä sekä mahdollisesta jälleenrahoitusoperaatioiden jatkosta (TLTRO2?). Super Mario äänessä normaalisti kello 15:30. Suomessa tuloskausi käynnistyy kunnolla, kun suurista yhtiöistä ensimmäisenä tuloksensa raportoi hissiyhtiö Kone. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trumpin neuvottelustrategiat jälleen käytössä
Seuraava
EKP:n kokouksen anti jäi laihaksi
Miikka Kuusi