31.05.2016

  • Wall Street ja Lontoo kiinni eilen
  • Odotteleva moodi jatkuu, mutta ei enää kauaa
  • Kiinan osakkeet hyvässä vedossa

Markkinat ovat jo muutaman viikon suvantovaiheessa mitä tulee suurempiin uutisiin ja tapahtumiin, mutta tahti kiristyy kohta, kun kesäkuun kalenteriin on ladattu tapahtumia runsaasti. Fed jatkaa globaalisti ykkösteemana. Markkinat olivat eilen Yhdysvalloissa kiinni, mutta Fedin Bullard kävi lehdistön edessä puolustelemassa koronnostoa.

Eilisistä liikkeistä ei ole juurikaan raportoitavaa. Osakkeet nousivat Euroopassa muutaman prosentin kymmenyksen erittäin alhaisilla kaupankäyntivolyymeilla. Kulta jatkoi koko toukokuun jatkunutta luisuaan 1300 taalasta alaspäin ja nyt ollaan jo erittäin lähellä 1200 dollaria. Valuuttamarkkinoilla kehittyvien markkinoiden valuutat olivat paineessa.

Kesäkuun agendasta: Ylihuomenna 2.6. on EKP:n kokous ja keskuspankki aloittaa kesäkuussa myös yrityslainaostot. EKP tiedottaa myös TLTRO-huutokaupan tuloksista. Kuun puolessavälissä Fedin kokous, jonka osalta koronnostospekulaatiot kiihtyvät edelleen. Päivä Fedin jälkeen on Japanin keskuspankin vuoro. Iso-Britanniassa äänestetään EU-jäsenyydestä. Espanjassa järjestetään vaalit ja myös OPEC kokoustaa heti kuun alkajaisiksi.

Mikäli markkinatapahtumien osalta siis päästään jossain kohtaa hetkeksi ”kesälomille”, niin kesäkuussa se ei vielä tule tapahtumaan.

Takaisin nykyhetkeen. Kiinan osakkeet ovat tänään voimakkaassa nousussa lähes 4 % kurssiliikkeellä. Nousulle ei ole yhtä selkeää syytä, mutta markkinoilla on huhuja siitä, että MSCI-indeksit olisivat ottamassa juan-määräisiä osakkeita mukaan globaaleihin indekseihinsä.

Päivän makrokalenterin kohokohdat ovat euroalueen inflaatio klo 12:00, USA:n yksityinen kulutus ja yksityisen kulutuksen pohjahinnat klo 15:30, sekä kuluttajien luottamus (Conference Board) klo 17:00.

Taaleri on hankkinut 40 % omistuksen analyysiyhtiö Inderesistä. Osakekauppa ei aiheuta muutoksia Inderesin rakenteessa tai toimintamallissa ja yhtiön enemmistön omistaa jatkossakin henkilöstö.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
EKP:n kokous torstaina
Seuraava
Kiinan on kohta avattava rahahanat?