16.01.2017

  • PM May valoittaa Brexit-suunnitelmia huomenna
  • Yhdysvalloissa markkinat tänään kiinni
  • HKScan ja Caverion tulosvaroitukset

Rauhallista menoa odotettavissa viikon alkajaisiksi – Yhdysvalloissa on Martin Luther King Day ja markkinat siitä syystä kiinni.

Viime viikko päättyi Q4-tuloksia seuratessa ja merkit etenkin suurien yhdysvaltalaisten pankkien raporteista olivat jokseenkin rohkaisevia. Tuloskunto oli hyvä kulusäästöjen ja kaupankäyntituottojen tukemana. Korkojen nousun pankkiliiketoimintaa tukeva vaikutus ei vielä ehtinyt Q4:lle, mutta kommenttien mukaan Q1 näyttää sen osalta paremmalta.

Talousdata jenkeistä oli perjantaina vailla yhtenäistä suuntaa. Vähittäiskauppa kävi kokonaisuudessaan joulukuussa odotetusti ja Michigan-luottamusindeksi jäi odotuksista.

Tällä viikolla Iso-Britannian pääministeri May pitää tiedotustilaisuuden tiistaina hallituksen Brexit-neuvotteluihin liittyvistä suunnitelmista. Odotuksissa on viime aikoina ollut linjan kääntyminen kovempaa suuntaan. Punta on tästä syystä entisestään heikentynyt.

EKP:n kokous torstaina – odotamme rahapolitiikan ja osto-ohjelman jatkavan entisellään. Perjantaina Trump kantaa tavaransa Valkoiseen taloon. Kaikki kommentit tulevasta politiikasta ovat edelleen omiaan heiluttamaan markkinoita. Perjantaina myös iso talousdatapaketti Kiinasta.

EKP:n kokous torstaina – odotamme rahapolitiikan ja osto-ohjelman jatkavan entisellään.

Kiina on ollut fokuksessa myös tänään aamulla, kun maan osakemarkkinat laskivat selvästi. Ei yksittäistä laskua aiheuttanutta uutista.

Suomalaisista pörssiyhtiöistä HKScan antoi tulosvaroituksen perjantaina ja Caverion varoitti (jälleen kerran) tänään aamulla.

Ennen Mayn puhetta huomenna tänään on kalenterissa Iso-Britanniasta toinen tärkeä puhuja, eli keskuspankin johtaja Carney. Agendasta ei ole tarkkoja ennakkotietoja. Fedin Yellen äänessä keskiviikkona ja perjantaina. Talousluvuissa tänään vain euroalueen kauppatase.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Trumpin uskottavuus puntarissa
Seuraava
May itsevarmana, Trump jatkaa tempoiluaan joka suuntaan