11.10.2017

Miikka Kuusi

Miikka Kuusi

Head of Trading desk, Investment Desk, Arvopaperinvälitys
Sijoitustoiminta - Markets
Helsinki
+358 46 714 7153
  • Isoissa indekseissä vain pieniä liikkeitä tuloskauden alla
  • Huhtamäen Moisio kertoo Intian kysynnän parantuneen
  • Illalla Fedin pöytäkirjat

Osakeindekseissä ei tiistainakaan nähty merkittäviä muutoksia, kun isot pääindeksit Euroopassa ja Yhdysvalloissa päätyivät lähelle nollia. Euroopassa Euro Stoxx 50 päätyi -0,3 % laskuun, kun taas S&P 500 -indeksi nousi +0,2 %. Aasian pörsseissä oli aamulla nousupäivä mm. Nikkein ollessa +0,3% nousussa ja myös Eurooppa avaa pienellä plussalla. Isoimpia liikkeitä odotetaan Espanjassa, jossa IBEX35-indeksin futuurit näyttivät noin 0,6 % nousuavausta.

Espanjassa tilanne rauhoittui hetkeksi, kun Katalonian presidentti Carles Puigdemont lykkäsi itsenäistymisjulistusta neuvotellakseen Espanjan kanssa. Uutinen otettiin osakemarkkinoilla hyvin vastaan, sillä monet olivat odottaneet Puigdemontin julistavan alueen välittömästi itsenäiseksi. Espanjan pääministeri Rajoy – joka on jo aiemmin ilmoittanut vastustavansa itsenäisyyttä kaikin keinoin – järjestää tänään hätäkokouksen, jossa hallituksen on tarkoitus keskustella vastatoimista Katalonialle. 

Taaleri Sijoitusideoihin kuuluvan Huhtamäen toimitusjohtaja Moisio oli Bloombergin mukaan kertonut 27.9. haastattelussa, että Intian kysyntä on parantunut syyskuussa ja kysyntää on ollut jopa enemmän kuin yhtiö on pystynyt toimittamaan.  Uutinen on merkittävä sikäli, että Intian verouudistus vaikutti Huhtamäen Q2 tulokseen ja sen on odotettu näkyvän myös Q3 tuloksessa sillä Intian kysyntään on liittynyt paljon epävarmuutta. Uutinen on positiivista osakkeelle ja osake päätyikin eilen 3,5 % nousuun. 

Tuloskausi pyörähtää tänään käyntiin Yhdysvalloissa, kun esimerkiksi Delta Airlines ja BlackRock julkistavat tuloksensa ennen markkinan avautumista. Suomesta ensimmäiset tulokset saadaan ensi viikolla. Tänään illalla tulevat vielä julki Fedin viime kokouksen pöytäkirjat, mistä sijoittajat etsivät lisävihjeitä Fedin politiikkaan jatkossa. 

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Rauhallinen viikonavaus markkinoilla
Seuraava
Fedin pöytäkirjoista ei merkittäviä paljastuksia
Miikka Kuusi