29.01.2019

  • Kasvuhuolet lyövät läpi myös yritysten tuloksissaCaterpillar (-9 %) puhui varsin maltillisia kasvunäkymistä
  • Yritysten tulokset eivät ole neutraaleja kasvuhuoliin ja kauppasodan vaikutuksiin
  • Huomenna Fedin kokous ja Powellin lehdistötilaisuus

Vahvasti esiintyneet osakemarkkinat kokivat hieman pehmeämmän päivän eilen, mutta kaukana nyt kuitenkin mistään dramaattisesta. Muutamat tärkeäksi koetut ja maailmantalouden suunnasta indikaatiota antavat yritysten raportit ja tulokset, kuten esim. monessa mukana oleva Caterpillar (USA), eivät vakuuttaneet ja todennäköisesti osin siksi riskiä vaihteeksi hieman myytiin markkinoilla. Myös Caterpillar siteerasi Kiinan kasvun maltillistumista osana näkymien vaisuutta.

Lupaavasti alkanut tuloskausi alkaa muutenkin näyttämään myös heikkoja puolia. Globaalin kasvun hidastuminen ja korkeampien tariffien vaikutus alkaa näkyä numeroissa, ja myös yritysten ohjeistuksissa, sitä paremmin mitä suurempi otanta osavuosikatsauksista nähdään.

Osakkeiden laskiessa korot hieman nousivat, mutta EKP:n edellinen viesti talousnäkymien heikentymisestä rajoittavat myös korkojen nousua.

USA:n Congressional Budget Office julkaisi tuoreen 10-vuoden talouskatsauksensa. 10-vuoden! Melko hyvät kiikarit on kavereilla katsoa tulevaisuuteen. Kuka oikeasti uskoo moisiin heittoihin? Virkamiehet olivat joka tapauksessa laskeneet, että keskimääräiseksi vuosittaiseksi budjettivajeeksi ennustetaan tästä eteenpäin nyt -4,3 % (vs. -4,8 % aikaisemmin).

Tällä viikolla on kalenterissa paljon merkittäviä tapahtumia:

Kiinan presidentti Xin tärkein taloudellinen neuvonantaja Liu He tapaa USA:n kauppavaltuustoa keskiviikkona ja torstaina. Osavuosikatsauksia mm. Apple, Microsoft, Facebook, Alibaba, SAP, Qualcomm, Samsung ja Sony.

Tänään Iso-Britannian parlamentti äänestää Mayn uusimmasta ehdotuksesta diiliksi EU:n kanssa. Makrodatassa euroalueelta Ranskan kuluttajaluottamus ja Italian tuottajahintainflaatio. USA:sta Conference Boardin kuluttajaluottamusindeksi.

Huomenna Fedin kokous ja pääjohtaja Powellin tiedotustilaisuus.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
EKP:n kokouksen anti jäi laihaksi
Seuraava
May otti pienen henkisen voiton parlamentilta