03.05.2016

  • Jenkkien teollisuuden ISM heikkeni
  • Dollari painui vuoden pohjiinsa
  • Japanin markkinat kiinni perjantaihin asti


Markkinat starttasivat uuden viikon varovaisella nousulla. Britit olivat lomalla (ja ymmällään Leicesterin 5000:1 futismestaruudesta), joten meno oli vähän normaalia rauhallisempaa. Taisi olla muutenkin vähän teknisen reboundin makua perjantain jälkeen. Talousluvut jättivät jälleen kerran vähän toivomisen varaa.

Yhdysvaltojen teollisuuden luottamusindeksi ISM oli huhtikuussa 50,8 pistettä, joka edustaa yhden täyden pisteen laskua maaliskuusta. Odotuksissa oli 51,4 pistettä. Alakomponenteista työllisyys hieman koheni, mutta uudet tilaukset laskivat selvästi. Vielä ollaan toki kasvun uralla, mutta riskit sen hyytymisestä kasvavat. Huomenna saadaan USA:sta vastaava palvelualojen ISM ja sen jälkeen ollaan taas vähän viisaampia.

Dollari heikkeni heikoista luvuista selvästi ja nyt mennään jo sekä vuoden pohjissa että noin 6,5 % heikompana kuin vuoden vaihteessa. Ilmankos ISM-datassa vientikomponentin trendi on nouseva.

Fedin kiristykseen uskoo yhä harvempi, jenkkimakro ei vakuuta ja taala heikkenee. Mitä tästä pitäisi ajatella? Kehittyvien markkinoiden paikallisten valuuttojen määräiset sijoitukset voisi houkutella?

Yöllä saatiin Kiinasta teollisuuden epävirallinen Caixin PMI, joka sekin laski hieman odotuksia enemmän. Kiinan osakkeet ovat nousussa henkiin heränneiden elvytysspekulaatioiden ansiosta.

Muuta Aasiasta: Australian keskuspankki leikkasi yllättäen korkoa 25 pistettä ennätysalhaiselle 1,75 % tasolle ja aussitaala heikkenee. Japanissa markkinat ovat kiinni perjantaihin asti (ns. Golden Week), mutta jeni siitä viis veisaa ja jatkaa vahvistumistaan. Taalalla saa enää reilut 105 jeniä. Vuoden huiput ovat yli 120.

Tänään talouslukukalenterissa on hieman välipäivän makua. Euroopan osakefutuurit indikoivat nolla-avausta. Taala jatkaa valumistaan. Noin 50-60 merkittävää firmaa raportoivat Yhdysvalloista ja Euroopasta.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Viikko päättyi myyntirysäykseen
Seuraava
Valuutat jatkavat voimakasta heiluntaa