08.08.2016

  • USA:n työmarkkinat jatkavat vahvana
  • Fedin nosto tälle vuodelle kolikonheitto
  • Euro STOXX 50 yrittää uudestaan 3000 pisteen läpäisyä


Yhdysvaltojen vahvat työmarkkinaluvut (255,000 uutta työpaikkaa vs. odotus 180,000) auttoivat riskisentimenttiä ja viime viikko päätyi osakemarkkinoilla kunnon nousulukemiin. Myös palkkojen nousu oli odotuksia rivakampaa. S&P 500 ja Nasdaq nousivat molemmat kaikkien aikojen ennätyksiinsä. Jenkkien kymppivuotinen valtionlainakorot nousivat kautta linjan ja eurokorot tulivat perässä. Dollari kävi hetkellisesti lähentelemässä jo 1,10 tasoja.

Fedin toisen noston todennäköisyys on markkinahinnoittelun mukaan nyt 47 %. Seuraavaksi korvia höristellään kunnolla kun Yellen puhuu Jackson Holen keskuspankkiirikonferenssissa 26.8.

Euroopassa uutisvirtaa oli perjantaina vain nimellisesti. Brittien asuntojen hinnat laskivat -1,0 % odotuksia (-0,2 %) enemmän. Brexitiin varautumisen ensivaikutuksia? Piristävää oli joka tapauksessa nähdä euroalueen osakkeiden 1,4 % nousu ja se että pankkiosakkeet (+2,2 %) vetivät nousua.

Tänään hyvä meno tulee Euroopan jatkumaan, kun markkinat avaavat puolisen prosenttia plussalle Aasian vanavedessä. Nikkei on peräti 2,5 % nousussa ja Kiinassakin hieman toista prosenttia. Yöllä julkaistujen lukujen mukana Kiinan vienti laski hieman odotuksia enemmän.

Euro STOXX 50 -indeksistä tippui tänään pois kaksi pankkia Deutsche Bank ja Credit Suisse, tilalle nousee ranskalainen infrastruktuuri- ja rakennusyhtiö Vinci ja hollantilainen teknologiayhtiö ASML. Teknisesti tarkasteltuna 3000 pisteen taso säilyy tärkeänä vastustasona. Avaus tänään 2980 pistettä.

Viikon kalenterissa on vielä tänään hiljaista, mutta huomenna saadaan Kiinan inflaatioluvut, Iso-Britannian teollisuustuotannon kehitys, sekä Yhdysvalloista NFIB:n pienyritysten luottamusindeksi. Loppuviikosta, ja etenkin perjantaina, on kalenterissa kiirettä – palataan niihin aiheisiin tarkemmin huomenna.

« Takaisin: Päivän polttavat

Edellinen
Punta tulee jatkamaan paineessa
Seuraava
Markkinat suvantovaiheessa